Galatasaray, Felipe Melo sorununun çözülmesinin ardından Muslera ile birlikte görev yapacak kaleci işini de netleştirdi. Sarı-kırmızılılar, Beşiktaş’ta görev yapan Cenk Gönen’i transfer etmek için girişimleri hızlandırdı, iş imzaya kaldı.
 
Siyah-beyazlılar, Şenol Güneş’in, 3 kaleciden 1’ini göndermeyi düşünmesi üzerine harekete geçen sarı-kırmızılıların, Cenk’i hemen listeye aldıkları ifade edildi. 2019’a kadar Beşiktaş ile sözleşmesi bulunan 27 yaşındaki kalecinin, Cim-Bom’a son bir yılı opsiyonlu olmak üzere üç yıllık imza atacağı ifade edildi. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun yanı sıra, kaleci antrenörü Claduio Taffarel’in de beğendiği isim olan Cenk Gönen’in de sarı-kırmızılılarla anlaştığı dile getirildi.
 
Galatasaray’ın 1 numarası Fernando Muslera ise, 2012 yılında Türkiye Futbol Federasyonu’nun yayınladığı Tam Saha Dergisi’ne verdiği röportajda, Cenk Gönen’i Türkiye’de en çok beğendiği kaleci olarak göstermiş, “Genç ve çabuk gelişen bir kaleci. İleride çok daha iyi olacak” ifadelerini kullanmıştı.
 
CENK G.SARAY'A, YEKTA BEŞİKTAŞ'A...
 
Akşam Gazetesi'nin haberine göre; G.Saray Cenk karşılığında Beşiktaş'a Yekta'yı önerdi. Güneş, Trabzon'da iken istediği Yekta'ya onay verince taraflar anlaştı.
 
Transferde Beşiktaş ile G.Saray arasında çok önemli bir takas gerçekleşti. Uzun süredir ön libero arayan Beşiktaş, G.Saray'a yedek kalecisi Cenk Gönen'i verirken, Yekta Kurtuluş'u da kadrosuna kattı. Şenol Güneş'in 'Bir kaleci gidecek' açıklamasından sonra harekete geçen G.Saray, Cenk Gönen'i istedi. Beşiktaş 1.2 milyon euro talep ederken Aslan, Yekta Kurtuluş'u gündeme getirdi. Beşiktaş cephesi taraftar tepkisinden çekiniren, Trabzonspor'da görev yaparken Yekta'yı isteyen Güneş, tecrübeli oyuncuya onay verdi.
 
Kulüplerin anlaşmasının ardından G.Saray, Cenk Gönen ile görüştü. Menajer Ahmet Bulut ile temasa geçen Aslan, 4 yıllık anlaşma sağladı. Geçen sezon 900 bin rutodan 4 yıllık yeni mukavele yapan Cenk Gönen, G.Saray'a aynı paraya 'Evet' dedi. Ümraniyede personelle vedalaşan Cenk Gönen, G.Saray'a imza atacak. Takası duyan Beşiktaşlılar, Yekta'ya karşı. Yönetim geri adım atarsa G.Saray, 700 bin euro verecek.