Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından Bugün TV'de yayınlanan "Ceza Sahası" programına açıklamalarda bulundu.

İşte Cenk Ergün'ün açıklamaları;

"İlk yarıyı 1-0 geride kapattığımız ve 84. dakikada beraberliği yakaladığımız için mağlubiyetten dönmenin rahatlığı vardı. Ama biz maçı kazanmak istiyorduk. İstediğimiz oyunu oynayabilsek kazanabileceğimizi bildiğimiz için üzüldük."

"Puan açısından baktığında belki benzerlik gösteriyor ama rakiplerimizin de topladığı puanlara bakıldığında farklı bir sezon. Şampiyonlar Ligi'nde de erken toparlandık. Çok iyi oynamıyoruz belki ama en azından kayıplarımızı minimize ettik."

"Yediğimiz goldeki pozisyon doğrudan yan hakemi ilgilendiren bir pozisyon. Çok fazla bir şey söylemeyeyim ama tartışılan bir pozisyon olduğu ortada. Burak'ın ceza alanı içindeki pozisyonu ve Ba ile olan pozisyonu olsun ve bir de Sneijder'in pozisyonu olsun. Farklı kararların olması gerekiyordu."

"AZİZ YILDIRIM ETKİLEMEDİ"

"Bu maç bitti geride kaldı. Bu tür olaylar yaşandığında genelde kaybediyorduk ama bu kez mağlup olmadan çıktık. Pozitif tarafından bakmak lazım. Böyle bir günü beraberlikle kapatmak en azından bu günün kârı. Aziz Yıldırım'ın konuşmaları takımı "sıfır" etkiledi."

TRANSFER SÖZLERİ

"Transfer durumumuzun ve maddi durumumuzun izn verdiği sürece önümüzdeki transfer dönemlerinde bu değişimi yapacağız. Takımın da buna ihtiyacı var. 3,4 transfer döneminde değişiklik yapmamız gerekiyor. Bu mali durum içinde hareket etmemiz de gerekiyor. Geride kalan yaz dönemini iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Mümkün olduğunca ince eleyip sık dokumak durumundayız. Tabii ki teknik ekibin istekleri de çok önemli. Biz de tabii ki hazırlıklarımızı her an her şey olabilecek gibi yapıyoruz."

"UEFA'dan çıkacak olan sonucun transfer politikamızı çok fazla etkilememesi lazım. Sonuçta o kurallara uymamız gerekiyor. Bu şekilde devam etmemiz gerekiyor. UEFA'dan olumsuz karar çıkması ihtimaller dahilinde ama biz bu süreci pozitife döndürebilme inancıyla çalışıyoruz. UEFA ile yeni görüşme Aralık'ta olur."

"Forma sponsorluğu birebir benim ilgilendiğim bir konu değil ama bana gelen bilgi; çok kısa bir sürede sponsorluk anlaşmasının olacağı şeklinde."

"HEDEF GRUPTAN ÇIKMAK"

"Şampiyonlar Ligi'nde hedefimiz, amacımız gruptan çıkmak. Ne başlamadan önce, ne şimdi bizim gruptan çıkmayı pas geçme gibi bir durumumuz yok. Olmuyorsa 3. olup UEFA Avrupa Ligi'ne devam etmemiz lazım."

"Biz Jason'a elimizdekileri gösterdik ve 'Gel, burada 1 sene bir şeyler kazan ve sen de kazan' dedik. Mali açıdan da anlaştık. Sezon sonu herkes memnun kalırsa neden olmasın? Bonservisi alma gündeme gelebilir ama oraya daha çok var."