Arena'daki karşılaşmadan sonra gazetecilerin sorularını  yanıtlayan Ergün, "Bu sezon sahamızdaki ilk galibiyetimizi aldık. Şampiyonlar  Ligi maçlarının öncesi ve sonrasındaki karşılaşmalar çok zor oluyor. Onun için  kazanmak önemliydi ve 3 puan aldık. Kolay da olmadı. Yine çok pozisyon harcadık"  dedi. 

Sarı-kırmızılı takımın galibiyet golüne imza atan Umut'un  performansının önemli olduğuna vurgu yapan Cenk Ergün, "Umut'a bir parantez açmak  lazım. Çok eleştiriliyor ama elinden geleni her zaman sahaya koyan bir futbolcu.  Bugün performansını golle süslemiş olması bizi mutlu etti" diye konuştu. 

Ergün, taraftarların bundan sonra maçlara daha çok ilgi göstereceğini  düşündüklerini kaydederek, şöyle devam etti: 

"Bundan önce yaz döneminde olmamız ve okulların kapalı olması bugün de  bayram nedeniyle ilginin az olacağını tahmin ediyorduk. Bundan sonraki süreçte taraftarımızın bizimle olmasını ve bizi desteklemelerini bekliyoruz. Bugün sahada  takımın yarısı yeni oyunculardan oluşuyordu. Bir değişim süreci içindeyiz. Birkaç  haftayı puan kaybıyla geçtik ama bundan sonra kayıpları en aza indirip,  rakiplerimizin de kaybetmesiyle yukarıdaki yerimizi almak istiyoruz." 

Yarın yapılacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi hakkında yorum yapmak  istemediğini kaydeden Cenk Ergün, "Biz kendi maçlarımızı kazanalım, rakiplerimizi  yendiğimiz sürece zaten yukarılara yerleşeceğiz" şeklinde görüş belirtti. 

"Sneijder'in sözleşmesi kısa zamanda duyurulacak" 

Galatasaray Kulübü Futbol Direktörü Cenk Ergün, Hollandalı yıldız  Wesley Sneijder'in sözleşmesinin kısa zamanda uzatılacağını aktardı. 

Sneijder'in sözleşmesinin kısa zamanda duyurulacağını vurgulayan  Ergün, "Görüşmeler, kısa bir süre sonra sona erecek. Görüşmelerimizde ufak tefek  noktalar kaldı. Kendisi de durumdan memnun. Kısa bir süre içinde resmi imzayı  anons edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Cenk Ergün, sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan ve tedavi için  Almanya'da bulunan Burak Yılmaz'ın durumu hakkında ise, "Bir haftalık süresi var.  Burak, birkaç güne kadar geri dönecek. Sonra tedavisine burada devam edecek.  Burak'ın, milli takım arasını geçtikten sonra bizimle olacağını tahmin ediyorum"  ifadelerini kullandı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 30 Eylül Çarşamba günü Kazakistan'ın Astana  takımıyla önemli bir maça çıkacaklarını hatırlatan Ergün, şunları kaydetti: 

"Atletico Madrid mücadelesini kaybettik. UEFA Şampiyonlar Ligi veya  UEFA Avrupa Ligi'ne devam etmek ve bu gruptan çıkmak için Astana'ya karşı  kaybımız olmaması lazım. Sonra da Benfica ile grup ikinciliği için bir yarışa  gireceğiz. Zor bir mücadele olacak. Hem milli takımlar düzeyinde hem de kulüp  takımlarında Kazakistan deplasmanının kolay olmadığını görüyoruz. Astana da  Şampiyonlar Ligi'ne eleminasyondan katılan bir takım. Kolay değil, iyi defans  yapıyorlar, disiplinli bir ekip. Hem futbolcularımız hem de teknik ekibimiz bu  durumun farkında. Umarım çarşamba akşamı oradan galibiyetle çıkacağız." 

Ergün, sezon başında İtalya'nın Inter takımına kiralanan Alex Telles  ile bonservisiyle gönderilen Felipe Melo'nun iyi performans göstermesinin  kendilerini sevindirdiğini bildirerek, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Telles ve Melo'nun performansları bizi sevindiriyor. Telles bizim  oyuncumuz. Sezon sonunda bize dönme ihtimali var. Onun iyi oynaması bizi iki  açıdan sevindiriyor. Birincisi bu performansla bize dönerse başarısını artıracak.  İkincisi ise dönmezse kulüp olarak bonservisinden gelir elde etmiş olacağız. Hem  Telles'in hem de Melo'nun sözleşmesinde Inter'in UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmasıyla alacağımız bir ekstra ödeme var. Dolayısıyla Inter'in başarısı bize  maddi açıdan gelir getirecek."