2006 yılında bu yana Galatasaray'da görev alan Cenk Ergün, Hamza Hamzaoğlu döneminde genel menajerlik görevine getirilmiş ve transfer süreçlerinde de etkin bir şekilde görev alan Cenk Ergün, Denizli'nin takımın başına geçmesinin ardından deneyimli teknik adam ile anlaşmazlığa düşmüştü. 

Ara transfer döneminde Denizli ile transfer süreçlerinde ciddi fikir ayrılıkları yaşayan Ergün için, sarı-kırmızılı yönetimden jet karar geldi. Cenk Ergün, çalışma sahası olarak Florya Metin Oktay Tesisleri'nden Türk Telekom Arena'ya gönderildi.

ERGÜN'ÜN YENİ GÖREV TANIMI

Futbol direktörü olarak görevini sürdürecek olan Ergün'ün, Avrupa Kulüpler Birliği, UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu ile ilişkiler, ulusal ve uluslararası alanda işlerin takibi, teknik heyetin talebi doğrultusunda transfer ile menajer görüşmelerinin yapılıp, futbolculara yönelik hem ekonomik hem de bürokratik işlemlerin takibi, ayrıca da scout ekibinin yönlendirilmesi işlerini üstleneceği aktarıldı.

Kulübümüzden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Futbol Direktörü Cenk Ergün ve Galatasaray Scout ekibi, yönetim tarafından düzenlenen organizasyon şeması çerçevesinde bundan sonraki faaliyetlerini Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da sürdürecektir. Kulübün, UEFA ilişkilerinin yoğunlaşması sebebiyle Cenk Ergün’ün Yönetim ve Sportif A.Ş. ile daha yakın temas içinde olması gerektiğinden Arena’da kendisine bir ofis tahsis edilmiştir.

Cenk Ergün, Galatasaray'da Adnan Polat'ın başkanlığı döneminde idari menajer olarak göreve başlamış ve yaklaşık 10 yıllık süreçte çeşitli görevler üstlenmişti. Galatasaray'da Ergün'ün yanı sıra scout ekibi de "uzaklaştırma operasyonundan" nasibini aldı ve Florya Metin Oktay Tesisleri'nden Türk Telekom Arena'nın yolunu tuttu.