Alman oyuncunun transferinin ardından adı istifa dedikodularına karışan deneyimli idareci, önemli bilgiler verdi.

360 ekranlarında yayınlanan Telegol'e konuşan Ergün, "Olay, transfer tescil dönemi içerisinde gereken evrakların gerekli zaman içerisinde sisteme girilememiş olmasından kaynaklanıyor. Evraklar doğru zaman içerisinde TFF'ye verilebildi. Ondan sonraki prosedürel bir durumda yapılan bir hata var. Yani federasyona verilen evrakın uluslararası sistemde yüklenirken yanlış yüklenmiş olması... Hata bu." dedi.

Bahsi geçen 48 saniyelik hata sorulurken, "Bu işlem sistemin kapanmasına saniyeler kala oluyor, öyle söyleyeyim. Yani 2 dakika önceden girilmeye kalkılıyor. Sistem ağırlığından, yavaşlığından o sistem onu 2 dakika önce alıyor, 48 saniye sonra içeri atıyor ama sistem yanlış almış oluyor evrakı ondan yana bir sıkıntı yok. FIFA ona zaten şaadet ediyor. Evet doğru süre içerisinde giriş yapmışsınız diyor ama evrak eksik, imza eksiği olan evrak koymuşsunuz diyor. Yoksa 48 saniye değil, evrak eksiği önemli..." açıklamasını yaptı.

SKANDAL SORUSU GELDİ

"Sizce bu skandal mı" şeklindeki yoruma, "Bu bir hata ile yapılmış bir hareket. Bunu kim nasıl adlandırır ona bir şey demiyorum. Ne ortada olmayan bir transfer var. Ne ortada fazladan bir para alışverişi var. Ne ortada olmayan bir evrakın konması var anladın mı? O zaman dilimi içerisinde ya da 1-2 gün öncesinde yapılsaydı bu transfer ve FIFA deseydi ki, "Kardeşim sen buraya yanlış evrakı yüklemişsin bunu düzelt..." O zamanda düzeltilecekti. Bu işi yapan benim yardımcım Uğur Yıldız... Masa başı hatası bu, bir bilgisayar hatası yani...

O gün Ontivero'nun Olimpija'ya gidişimi yapıyor çocuk. Dzemaili'nin Genoa'ya gidişini yapıyor. Telles ve Melo'nun Inter'e gidişini ve bu... Hiçbir artniyet yok. Dediğim gibi sözleşmenin orijinali de var. Federasyona teslim edilmiş. Olmayan bir şeyi de bozmuyor.

"UĞUR İSTİFASINI VERDİ"

Bundan sonraki süreçe değinen Cenk Ergün, "Maddi bir hata... Şimdi başvuruyoruz olayın böyle olduğunu. FIFA'nın bunu yeniden değerlendirmesini istiyoruz. Şu an Ocak'a kadar oynayamıyor ama bakalım sonuçtan ne çıkacak...

İstifa ile ilgili Cenk Ergün'e, "Sen istifanı yönetime mi verdin?" diye soruldu. Ergün, "Sana dediğim gibi olayı anlattım sana bütün olanı biteni. Konu ile ilgili konuşulacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Uğur Yıldız da istifasını kulübe verdi.." dedi.