Cenk, geçen sezon için, “Avrupa cezası sonrası kupa olmazsa olmazımızdı. Ezeli rakibimize karşı galibiyet alıp sezonu iyi bir şekilde bitirdik. Benim açımdan da kupa almak iyi oldu; çünkü Galatasaray’daki ilk sezonumda kupayla bitirmek istiyordum” dedi.

Fernando Muslera’nın “Türkiye’de en iyi yerli kaleci dediği” Cenk Gönen; takım arkadaşına övgüler yağdırdı: “Muslera ile karşı karşıya oynamıştım. Muslera sağolsun beni Türkiye’nin en iyi yerli kalecisi olarak gösteriyordu. Kendisi ise dünya çapında bir isim. Üstün özellikleri var. Kişilik anlamında da öyle. Egosu düşük ve çok iyi bir insan. Kendisiyle, İsmail ve Eray’la, Taffarel ve Fadıl hoca ile iyi birlikteliğimiz var. Bu da saha içine iyi bir şekilde yansıyacaktır” diye konuştu.

Taffarel hakkında...

Kaleci antrenörü Claudio Taffarel’in kariyerine önemli katkı yaptığını belirten ve “İyi bir öğretici. Çok değiştiğimi ve kariyerimin uzayacağını düşünüyorum” diyen Cenk Gönen, Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink için de şöyle konuştu: “Hocamızın takımla iletişimi gerçekten çok iyi. Pozitif ve pasa dayalı bir futbolu benimsiyor. Sisteme çok önem veriyor. Umarım çalışmalarımızın semeresini sezon sonunda kupada ve ligde şampiyonlukla alırız.”

“Milli Takım forması kutsaldır"

Cenk Gönen röportajının sonunda “Taraftarın desteğini sahada hissetmek farklı bir duygu” derken milli takım için “Her futbolcu için milli takım forması kutsaldır. Çok iyi çalışıp gelen fırsatları iyi değerlendirmek istiyorum. Bunun ardından  milli takıma yeniden davet edileceğimi düşünüyorum” diye konuştu.