İspanyol temsilcisi Malaga forması giyen Cenk ile Eskişehirspor da ilgileniyordu.Geçtiğimiz sezon Galatasaray'dan Malaga'ya 200 bin euro'ya transfer olan Cenk, İspanyol ekibi ile resmi maçta oynama fırsatı bulamadı.Cenk, hazırlık maçlarında yediği hatalı gollerle de eleştiri oklarını hedefi olmuştu.

Cenk Gönen’in Türkiye Kulüp Kariyeri

Cenk Gönen, futbol yaşantısına ilk olarak doğduğu kentin köklü kulüplerinden Göztepe ile 1999 yılında başladı. Takımın alt yapısında kariyerinde devam ederken 2004 yılında Göztepe’nin A takımına yükseldi ve ilk kez profesyonel sözleşmeye imza attı.Bir sezon forma giydiği takımında sadece 12 maça çıkan Cenk, 2005 yılında Denizlispor’a transfer oldu. Sezona takımın alt yapısında başladıktan sonra sadece bir Türkiye Kupasımaçında oynadı ve daha da forma şansı bulamadı.

Tecrübe kazanması gerekçesiyle 2008 yılında sezonun ikinci yarısında Altayspor’a kiralandı. 12 maçta forma giydikten sonra kira süresi biter bitmez Denizlispor’a geri dönen Cenk Gönen, 2 yıl kalesini koruduğu takımda 35 maça çıktı.2010-2011 sezonunda başında ise 1 Milyon Euro karşılığında Beşiktaş’a transfer oldu. İlk iki sezon takımında genellikle ikinci kaleci rolünde olan sonraki sezonlarda ise takımın birinci kaleciliğine kadar çıktı. 2010-2015 yılları arasında Beşiktaş'ın kalesini toplamda 63 kez forma giydi.

2015 yılında ise Süper Lig'in güçlü ekibi Galatasaray'a transfer oldu.