Yönetimin 26 yaşındaki futbolcunun sözleşmesini yenilemek için birkaç kez teklif sunduğu ve her defasında bir problem çıktığı belirlendi.

3 yıl önce Galatasaray’a Trabzonspor’dan bedelsiz gelen ve önceki sezonu Kayserispor’da kiralık olarak geçiren Ceyhun Gülselam’a ilk olarak Fatih Terim’in görevde olduğu Eylül ayında “Sözleşmeni uzatmak istiyoruz” teklifinin gittiği öğrenildi. Ancak kısa bir süre Terim’in ayrılmasıyla süreç kesildi ve Ceyhun’la ilgili belirsizlik devam etti. Bir süre sonra ise yine yönetim tarafından yapılan sözleşmeni uzatacağız teklifi eurodaki tırmanışa takıldı.

Avrupa'yı istiyordu

Sarı-kırmızılı yönetimin dövizdeki artış yüzünden Türk futbolcularla TL üzerinden anlaşma yapacağını bildirmesi üzerine Ceyhun’un “Benim bütün yatırımlarım yurt dışında” demesi süreci çıkmaza soktu. Ancak ne Ceyhun’un ayrılmaya ne de Galatasaray‘ın bu futbolcuyu bırakmaya niyeti vardı. Roberto Mancini döneminde daha fazla forma giymesiyle Ceyhun’un istediği anlaşma için zemin hazırlandı. Ancak Ceyhun’u bu kez de başta bir şok bekliyordu. Çünkü bu kez de Roberto Mancini ile yollar ayrıldı.

Sonuç olarak Ceyhun Gülselam 3 kez yeni sözleşmenin kapısından döndü. Sezon bitiminde evlenen ve tatile giden genç futbolcunun durumuyla ilgili kararı yeni gelecek hocanın vereceği belirtildi.