Marcao’ya FIFA’nın izin verdiği en yüksek ceza kesilecek. Yani Galatasaray’daki yıllık kazancının yüzde 10’u. Ancak burada sıkıntılı bir durum ortaya çıktı.

Sarı-kırmızılı yönetim, 120 bin Euro ceza kesmek istiyor.

Resmi kayıtlara göre Marcao bu sezon Galatasaray’da 900 bin Euro’ya oynayacak. Mustafa Cengiz yönetiminin yenilediği sözleşmeye göre ise Marcao’nun maaşı gelecek sezondan itibaren 1.4 milyon Euro’ya çıkacak.

MENAJERİ KARŞI ÇIKTI

Menajerinin iddiasına göre eski yönetim oyuncuya bu sezonki 500 bin Euro’luk farkı kapatmayı teklif ettiği için sözleşme yenilemişti. Bu yüzden Brezilyalı oyuncunun menajeri gündeme gelen cezayı kabul etmeyeceklerini yönetime iletti.

Marcao’nun menajeri görüştüğü A Takım İdari Sorumlusu Şükrü Hanedar’a, “Verdiğiniz sözü tutmadan, keseceğiniz cezayı FIFA’ya taşırız” tehdidi savurdu.

FATİH TERİM: “SON KARAR BAŞKAN VE YÖNETİMİN”

Kulüpten dün Marcao ile yapılan açıklamanın gayet net olduğunu ifade eden Fatih Terim, “Eğer Marcao ile ilgili bir karar verilecekse bunu verecek olan başkan ve yönetim. Teknik olarak da benim. Öteki tarafları düşünmek için çok erken. Marcao şu anda bizim oyuncumuz, gereken açıklamayı kulüp yaptı. Marcao dünkü açıklamasında hem özür diledi hem de cezaya hiç itiraz etmeyeceğini söyledi. Maç sonrası daha akil davranmıştır. Bu bilindiği için ‘bir olay' olmuştur. Her kulüpte bilinmeyen bu tip olaylar vardır. Böyle olması da çok doğaldır. Şu anda sorunuzun cevabı için herhangi bir durum söz konusu değil. Marcao bizim oyuncumuz. Galatasaray'daki futbol takımındaki değişim eylül ayının 7'sine kadar devam edecek. Zaten 7'sine kadar transfer tasarruflarımız olacağını söylemiştim. Futbol dinamik bir oyun. Yarın öbür gün her şey değişebilir. Hiç kimsenin tazyikiyle, baskısıyla, deklarasyonuyla hareket etmeyiz. Başkanımız ve yönetim kurulu ile otururuz. İşin teknik kısmını ben konuşurum, idari kısmını onlarındır. En son karar da başkan ve yönetimindir. Ardından açıklama yapılır. Buradaki insanlar çok uzun yıllarını futbola verdi. Tabii ki herkes kendi düşüncesini söylemekte özgürdür. Bunu dikte ettirircesine veya bir sonraki hamleyi düşünerek Galatasaray'ı kaosa, sıkıntıya sokma çabaları çok hoş değil. Bu son açıklamadan bir önceki başkanın açıklamasına yüzde yüz katılıyorum. Her açıklamaya katılıyorum ancak o açıklamayı daha çok sevdiğimi söylemek istedim” açıklamasını yaptı.

(Fotospor)