Gençlerbirliği karşısında asisti ve golü ile maça damgasını vuran Aurelien Chedjou ile ilgili bilinmeyen bir gerçek ortaya çıktı. Kamerunlu stoperin, Drogba transferi nedeniyle 6 ay gecikmeli olarak sarı-kırmızılılara katıldığı belirlendi.

2012-2013 sezonunun devre arasında Galatasaray’la her konuda anlaşan ve o dönem Lille forması giyen Chedjou, imza için bekliyordu. Ancak Drogba transferinin son anda gerçekleşmesi işi bozdu. Yabancı kontenjanında sadece bir boş yer bulunması nedeniyle sarı-kırmızılılar tercihlerini golcüden yana kullandı. O dönemde takımı stoperle güçlendirmeyi amaçlayan Galatasaray, bir anda Drogba’nın transferini halledince iş Fildişi Sahilli golcüye dönmüş oldu.

Chedjou’nun transferinde yaşanan bu pürüze rağmen sorun çıkarmaması ve 6 ay beklemesi kendisiyle ilgili kafalarda herhangi bir tereddütün olmasını da engelledi. Lille’den 6.3 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen ve senelik 2.2 milyon euro kazanan 30 yaşındaki futbolcu, 200 bin euro da imza parası almıştı. Galatasaray’ın başarılı defans oyuncusunun saha içindeki lider yönü ve futbolu teknik kadronun yüzünü güldürüyor.

Şu ana kadar 9 gol attı

Süper Lig’de bu sezon ilk golünü atan Kamerunlu oyuncu, üç sezondur formasını giydiği Galatasaray’daki 9. golüne imza attı.