Premier League ekiplerinden Chelsea'ye elenerek Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Galatasaray'ın deneyimli savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, Fransız basınına konuştu.

Chelsea'nin çeyrek finalde Fransız temsilcisi PSG ile eşleşmesini yorumlayan Chedjou, "İlk maçta kendilerine çok saygı duyuyorduk ancak açıkçası rövanş mücadelesinde bizi adeta yediler. PSG bu sezon son derece güçlü ancak Chelsea'nin adeta bir armadası var, ucu açık bir eşleşme ama yine de bence %51 Chelsea önde" diyerek Premier League ekibinin, PSG karşısında favori olduğu ifade etti.

CHELSEA BİZDEN DAHA İYİDİ

Chelsea karşında oynadığı iki maça dair aklında ne kaldığı sorulan Fransız oyuncu, "Chelsea topla çok fazla oynayan bir ekip, ancak onlara dair aklımda en fazla kalan şey, hücum potansiyelleri oldu. Hücumda çok hızlı ve güçlü oyuncular ile kurulular. Hücumda olduğu kadar savunmada da iletişim halindeler" dedi.

İngiliz ekibinin kadrosuna da dikkat çeken Chedjou, "Chelsea; Hazar, Eto'o, Willan gibi önemli oyunculardan kurulu bir takım. Sahanın her yerindeler ve sahada özgürler. Ramires gibi 90 dakika boyunca koşan bir oyuncuları var ve Lampard'a gelince hala 18 yaşındaymış gibi oynuyor. Willian hakkında konuşulacak çok fazla şey yok, baskı yapıyor ve çok güçlü. Eto'o, Hazard gibi ufak oyunculara karşı oynamak bizim için hiç kolay değil. Özellikle de benim gibi bir oyuncu için." şeklinde konuştu.

Çeyrek finalde Chelsea ile karşılaşacak olan Fransız ekibi PSG'ye Chelsea hakkında tüyolar da veren sarı-kırmızılı oyuncu, "Chelsea'nin tek zayıf noktası Azpilicueta. Ama Chelsea sahada bütün bir takım halinde. Bence avantajlı olan Chelsea, çünkü kendi evinde çok farklı ve güçlü oynuyor. Zaten rövanş da Stamford Brigde'te. PSG kendi sahasında fark yaratamazsa turu geçemez. Paris ekibi, Chelsea'nin topla oynamasına izin vermemeli, pres yaparak boş alanlar bulmasını engellemeli." sözlerini kullandı.