Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turundaki rakibi İngiltere'nin Chelsea ekibi, grubunda topladığı 12 puanla, lider olarak 2. tura yükseldi.

Grupta Basel, Schalke ve Steaua Bükreş ile mücadele eden "Maviler", rakiplerine karşı 4 galibiyet, 2 mağlubiyet elde etti.

İngiliz ekibi grup maçlarında 2 mağlubiyetini de Basel karşısında aldı. Chelsea, İsviçre temsilcisi önünde sahasında 2-1, deplasmanda ise 1-0'lık skorlarla mağlup oldu.

Grup aşamasında en az gol yiyen takımlardan biri

Chelsea, grup aşamasında en az gol yiyen takımlardan biri oldu.

"Maviler", Schalke ve Steaua Bükreş karşılaşmalarında kalesini gole kapadı. Basel maçlarında kalesinde 3 gol gören Chelsea ile birlikte 3'er gol yiyen Manchester United ve Atletico Madrid Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamasında en az gol yiyen diğer ekipleriydi.

Şampiyonlar Ligi'nde goller paylaşıldı

Senegalli Demba Ba, İspanyol Fernando Torres ve Kamerunlu Samuel Eto'o gibi golcü oyuncularının yanı sıra Brezilyalı Ramires, kaydettikleri 2'şer golle grup aşamasında 12 gol bulan Chelsea'de yükü çeken isimler oldu.

Belçikalı Eden Hazard, İngiliz Frank Lampard ve Brezilyalı Oscar, Chelsea'nin diğer gollerine imza atan futbolculardı. "Maviler"de Makedon savunmacı Daniel Georgievski, 4-0 kazanılan Steaua Bükreş karşılaşmasında topu kendi ağlarına göndererek Chelsea'nin 2. golüne imza attı.

"Chelsea'nin mabedi Stamford Bridge"

Chelsea maçlarını Londra'da 1876 yılında inşa edilen 41 bin 837 kişi kapasiteli Stamford Bridge Stadı'nda oynuyor.

İngiliz ekibi, bu yıl sahasında oynadığı 8 lig maçında 7 galibiyet 1 beraberlik elde etti. "Maviler" Şampiyonlar Ligi'nde ise yalnızca Basel'e 2-1'lik skorla kaybetti.

Süper Kupa'yı Bayern Münih'e kaptırdılar

Son Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea, sezon başında Avrupa Süper Kupa mücadelesinde geçen yılın Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih ile karşılaştı.

Bayern Münih, Chelsea'yi normal süresi 2-2 biten maçın ardından penaltılar sonucunda 5-4 mağlup ederek kupanın sahibi olmuştu.

Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi kadrosunda bulunan futbolcular şöyle:

Kaleci: Petr Cech, Mark Schwarzer, Jamal Blackman

Defans: Branislav Ivanovic, Ashley Cole, David Luiz, Gary Cahill, John Terry, Cesar Azpilicueta, Ryan Bertrand

Orta saha: Ramires, Frank Lampard, Oscar, John Obi Mikel, Kevin De Bruyne, Marco van Ginkel, Eden Hazard, Willian

Forvet: Fernando Torres, Juan Mata, Andre Schürrle, Demba Ba, Samuel Eto'o

İngiltere Premier Ligi'nde 3. sırada

İngiltere Premier Ligi'nde son şampiyonluğunu 2009-2010 sezonunda yaşayan Chelsea, bu yıl ligde 3. sırada yer alıyor.

Geride kalan 16 haftada 10 galibiyet elde eden "Maviler", topladığı 33 puanla Arsenal ve Liverpool'un arkasında 3'üncülükte bulunuyor. Londra temsilcisi bu karşılaşmalarda 32 gol atıp, kalesinde 18 gol gördü.

Ligdeki diğer maçlarda 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde eden Chelsea, yenilgilerini Everton, Newcastle United ve Stoke City karşısında aldı.

Webaslan