İngiliz basınında Chelsea - Galatasaray mücadelesinin yankıları sürüyor. İrlanda futbolunun efsane isimlerinden, Premier Lig'de birçok taımda görev almış olan Kevin Kilbane, Galatasaray'ın, Londra'da yaptığı mücadele ile ilgili ilginç ifadeler kullandı.

İngiliz Daily Mail için Devler Ligi mücadelelerine mercek tutan Kilbane, Drogba'nın Stamford Bridge'de karşılanmasına dikkat çekerek, Chelsea'nin Fildişili oyuncunun konsantrasyonunu bozmak istemiş olabileceğini belirtti.

İşte Kilbane'in o yazısı...

"5 yıl önce İrlanda ile oynadığım 100. maçla ilgili hala aklıma gelen birçok anı ve sihirli an var. Karadağ'a karşı oynamıştık ve Dünya Kupası için de önemli bir mücadeleydi. Maç öncesinde değişik duygular hissediyordum, benim için çok özel bir olaydı. O geceyi tüm soğukkanlılığıma rağmen aklımdan atamıyorum."

"Chelsea'nin İnsan İlişkileri Departmanı(PR), kendileri gibi çeyrek finale çıkmak için uğraşan Galatasaray ile oynanan mücadeleden önce bir şenlik yapmaya karar vermiş."

"CHELSEANİN PLANI BUYDU"

"Drogba, ısınma öncesi (evet, ısınma), bir kucak dolusu övgü aldı ve gümüş ayakkabı kendisine verildi, sonra bir kucak dolusu övgü daha aldı. Sonra, ilk düdükten önce, Jose Mourinho göründü ve onu kucaklamak için yanına koştu."

"Bütün bu keskin duyguların arasında, eğer ben Drogba olsaydım, tüm bu ilgiden nefret ederdim. Benim bu maça konsantre olmamın bir yolu olmazdı bu koşullar arasında. Belki de Chelsea'nin tüm planı da buydu."

"JUVENTUS'UN OLMAMASI HAYALKIRIKLIĞI"

"Bir önceki gece, Drogba basın toplantısını, Stamford Bridge'e geri dönmeyi dört gözle beklediğini ve Galatasaray için yapması gereken işler olduğunu belirterek, Chelsea'yi elemeyi istediğini söyleyerek bitirdi. Ancak bir sonraki gece bu mevcut olmadı. "

"Chelsea ve Türk rakibi arasındaki fark korkutucuydu, ancak şaşırtıcı değildi. Bu maç gösterdi ki, Avrupa'da İngiliz Premier Ligi'nden eleme turlarına gelen takımları zorlayabilecek çok az takım var. Galatasaray'ı gördükten sonra, Serie A'yı burada Juventus'un temsil edememesi hem büyük bir sürpriz, hem de büyük bir hayalkırıklığı oldu."

sporx