Galatasaray'ı turu geçtiği için tebrik eden Arslan, "Önemli bir karşılaşmaydı. İlk yarıda topa hakim olan taraf Galatasaray'dı. Şanssız bir şekilde geri düştük. İkinci yarı önemli bir cevap verdik. Önemli pozisyonlar yakaladık. Maç, uzatmaya gidebilirdi. Hatta turu da geçebilirdik ama olmadı. Biraz da şanssızlığımız vardı. Kendi kalemize goller attık. İki maçta da Douglao'nun golleri vardı. Bu eşleşmenin en golcüsü Douglao idi ama kaleler yanlış oldu" diye konuştu.

"Galatasaray'da grubun değişmesi lazım, hocaların değil"

Cihat Arslan, Galatasaray'da yaşanan teknik direktör değişiklikleriyle ilgili, "Grubun değişmesi lazım, hocaların değil" dedi.

Bu sezon 5. kez mücadele ettikleri sarı-kırmızılı takımın başında 3 ayrı teknik adamla karşılaştıklarının hatırlatılması üzerine Arslan, "Bir sonraki muhtemelen 4. olacak" ifadesini kullandı.

Galatasaray'ın çok yetenekli bir takım olduğuna değinen Arslan, şöyle konuştu:

"Maalesef Türkiye'de hocalar değişiyor ama anlayış ve grup değişmiyor. Galatasaray'da grubun değişmesi lazım, hocaların değil. Çok yetenekli bir takım. Galatasaray'ın 37 puanda olması da anlaşılır bir şey değil. Hocalık bir konu olsaydı Hamza ve Mustafa Hoca buna çok büyük ilaç olabilirdi. Olmadıysa diğer grupları da analiz etmekte fayda var. Takım içindeki kimyayı tekrar oluşturmak lazım. Bunu yapan hoca başarılı olacak. Oyuncu grubuna göre hoca değil, hocaya göre oyuncu grubunun oluşması lazım. Yoksa 'Galatasaray şöyle yapacak, böyle yapacak' diye hep hayal göreceğiz. İnşallah çok başarılı olur ama grubun ruhu değişmedikçe bir şeyin değişmeyeceğini zannetmiyorum."