G.Saray, 10 Haziran'da gönderilen Roberto Mancini'nin yerine göreve getirdiği Cesare Prandelli'ye nihayet kavuştu.

İtalya Milli Takımı ile Brezilya'da hayal kırıklığı yaşatan ve G.Saray ile iki yıllık anlaşma sağlayan tecrübeli hoca, dün akşam saatlerinde İstanbul'a özel jetle geldi. Prandelli'ye taraftarlar sevgi gösterilerinde bulunurken Florya'ya getirilen İtalyan Hoca, bugün resmen iş başı yapacak.

PARMA'DA DA ÇALIŞTI

Prandelli'nin gelişiyle teknik adam sorunu çözülürken İtalyan hocanın ekibiyle göreve başlaması dikkat çekti. Bunlardan en ilginci ise Niccolo Aldo Prandelli... Yani Prandelli'nin oğlu... 30 yaşındaki oğul Prandelli, Fiorentina'da babası ile birlikte çalıştı. Ardından 2010-2012 yılları arasında Parma'da fitness coach olarak görevde bulundu. 2012'den beri ise babası ile birlikte aynı görevi İtalya A Milli Takımı'nda yapıyordu. Niccolo, G.Saray'da da fitness coach olarak babasına yardımcı olacak. Yani yeni sezonda Sneijder başta futbolcuların fiziksel durumundan Niccolo sorumlu olacak.

GİTTİ HANDE SÜMERTAŞ GELDİ SİLVİA BERTİ

Prandelli'nin ekibinde dikkat çeken başka bir unsur ise yardımcılarından birisini kadın olması. Silvia Berti, İtalyan Hoca ile uzun dönem çalışırken G.Saray'da hocanın iletişim danışmanlığını yapacak. Cesare Prandelli'nin açıklamaları ve basın organizasyonları ile medya çalışmalarını yönetecek olan Silvia Berti, Florya'da görev yapacak. Bilindiği gibi Fatih Terim döneminde de aynı göreve Hande Sümertaş yapmıştı.

TAFFAREL KALIYOR UJFALUSİ YOK

Öte yandan yardımcılar arasında kaleci antrenörlüğünü Taffarel'in yapması kesinleşti. Taffarel, Parma'da forma giydiği dönemde Prandelli ile bir dönem çalıştı. Tomas Ujfalusi'nin ismi de teknik heyette geçiyordu. ancak Çek futbol adamı resmi görev almayacak. Erdal Keser ise yerli bir isim olarak futbol takımı ile Prandelil arasında köprü olacak.