Adnan Polat’ın ardından G.Saray başkanı olan Ünal Aysal, futbolda 2 şampiyonluk ve çeşitli kupaların yanı sıra ekonomik alanda da çok sayıda başarıya imza attı. Aysal, her fırsatta projelerini gerçekleştirdiği anda görevine nokta koyacağını söylerken Vatan, Aysal’ın iki çılgın projesine ulaştı...  

Arena’yı satın alacak!

Türk Telekom Arena, Adnan Polat döneminde açılırken Aysal, yeni projelerle birlikte gelirleri de yükseltti. Ancak stadın devir-teslim işlemleri bir türlü gerçekleşmeyince çok sayıda plan da rafa kalktı. Aysal işte bu soruna kökten çözüm bulmak için profesyonellerle birlikte stadı tamamen G.Saray’ın üzerine geçirmek için çalışma başlattı.

160 milyon Euro maliyeti olan Arena için Aysal, tüm rakamsal çalışmaları bitirdikten sonra belediyeden arsa bedelinin hesaplanmasını bekleyecek.

Aysal, son aşamada ise Ali Sami Yen Spor Kompleksi içinde yer alan Arena’nın, protokolde yer almadığı için kulübü en çok zorlayacak kısım olan satın alma işleminin onaylanmasının ardından stadı kulübe kazandırıp adını G.Saray’ın tarihine kazıyacak.

Seyrantepe’ye spor salonu

Basketbolda Yenilmez Armada’yı yeniden hayata döndüren ve 23 yıl aradan sonra kulübü şampiyonluğa taşıyan Aysal, diğer salon branşlarına da ciddi bir yatırım yaptı. Sponsorluklarla güçlenen şubeler en büyük sorunu ise salon konusunda yaşıyor. Aysal özellikle basketbol ve voleybol şubelerinin daha profesyonel şekilde çalışabilmeleri için Ali Sami Yen Spor Kompleksi içine bir de spor salonu yaparak amatör şubelerin hizmetine sunmak istiyor.

Bu konuda sponsorluk arayışlarını sürdüren ve bir yandan da devlet katında girişimlerini yapan Aysal, görevine nokta koymadan önce de salonu G.Saraylılar’ın ve Türk sporunun hizmetine sokmanın hesaplarını yapıyor.