Galatasaray, Chelsea’nin yıldız orta saha oyuncusu Bakayoko için bekle-gör taktiğini uygulayacak. Fransız futbolcu için Premier Ligi’nde transfer döneminin bitmesi beklenecek... Sonrasında ise Londra temsilcisinin kapısı çalınacak... Galatasaray, Chelsea'nin yıldız orta saha oyuncusu Tiemoue Bakayoko için bekle-gör taktiği uygulayacak... Sarı-Kırmızılılar, 24 yaşındaki Fransız yıldız için İngiltere Premier Lig'de transfer sezonunun bitmesini bekleyecek.

Ada'da transfer sezonu 8 Ağustos'ta sona eriyor. Galatasaray, Bakayoko Chelsea'de kalırsa 9 Ağustos'ta Londra ekibine resmi teklifte bulunacak.Sarı-Kırmızılı kurmayların başka talipleri de olan Fransız yıldız için ısrarcı olduğu biliniyor. Bilindiği gibi Chelsea Teknik Direktörü Frank Lampard, Bakayoko'nun önümüzdeki sezon planlarında olmadığını açıklamıştı.

Genç futbolcu, 2017 yılında 40 milyon Euro bedelle Monaco'dan Chelsea'ye transfer olmuştu. Bakayoko, geçen sezon 5 milyon Euro'ya Milan'a kiralanmıştı.

Takvim

Tiemoue Bakayoko Kimdir?

Tiemoue Bakayoko, 17 Ağustos 1994’de Fransa’nın Paris kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Fransa Genç Milli Takımı’nda defansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur. 

Tiemoue Bakayoko’nun Kulüp Kariyeri

Tiemoue Bakayoko, futbol kariyerine ilk olarak 2004 yılında CA Paris Charenton takımında başladı ve 2 sene boyunca burada top oynadı. 2006 yılında Montrouge takımının alt yapısına geçiş yaptı. Kısa bir süre burada oynadıktan sonra 2008 yılında Rennes’in alt yapısına transfer oldu.

tiemoue bakayoko rennes

2011 yılına kadar yıldız takımlarında forma giydi ve daha sonra B takıma çıkartıldı. Genç takımlarında 2011 yılında 2013 yılına kadar görev aldı ve her geçen yıl yeteneklerinin üstüne biraz daha koyarak isminden söz ettirmeye başladı. 2013 yılında ise as takıma yükseltildi. Sadece bir sezon as takımda görev aldı ve 24 maça çıkıp bir gol atarak birçok takımın transfer gündemine girdi.

tiemoue bakayoko monaco

2014-2015 sezonunda başında kendisi ile ilgilenen Monaco’nun teklifini kabul etti ve 8 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. Sezona ilk olarak Emirates Kupası’nda başlangıç yapan Tiemoue Bakayoko, sezon içerisinde ise 18 maça çıktı ve bu maçlarında 3’üŞampiyonlar Ligi seviyesindeydi. Burada sergilediği oyun ile takımda gelecek vaat eden futbolcusu rolünü üstlendi. Tiemoue Bakayoko, 2015-2016 sezonunda da kariyerine Monaco’da devam etti. Bakayoko son olarak geçen sezonu Milan'da geçirmişti.

Tiemoue Bakayoko’nun Milli Takım Kariyeri

Tiemoue Bakayoko, milli formayı 2015 yılı itibariyle sadece genç takımlarda giydi. İki kezFransa U-16, yedi kez Fransa U-17, iki kez Fransa U-18, üç kez Fransa U-20 ve yedi kez de Fransa U-21 takımında görev aldı. U-21 takımı ile Avrupa Şampiyonası elemelerinde iki kez forma giydi. Bu süre içerisinde genç takımlarda gol sevinci yaşayamadı.