İtalyan medyası, Fenerbahçe’nin daha yüksek teklifine rağmen, Nzonzi’nin Galatasaray’ı tercih ettiğini yazdı. Sarı Kırmızılılar’ın 1+1 yıllığına kiraladığı Fransız futbolcu, dün akşam İstanbul’a iniş yaptı. 

Steven Nzonzi artık Galatasaray’da... Roma’nın 30 yaşındaki Fransız ön liberosu, 1+1 yıllığına kiralandı. Dün akşam saatlerinde İstanbul’a iniş yapan tecrübeli futbolcu, sağlık kontrolünün ardından resmi sözleşme imzalayacak. Denizlispor deplasmanı dönüşünde takıma katılacak olan Nzonzi’nin, fiziksel açıdan hazır durumda olduğu ve gelecek hafta Konyaspor’a karşı forma giyebileceği bildirildi.

Fenerbahçe çok istiyordu

Transferin detayları ise oldukça çarpıcı. İtalyan medyası, Fenerbahçe’nin uzun süredir ilgilendiği Nzonzi’ye, Galatasaray’dan daha yüksek bir maaş teklif etmesine rağmen, Fransız yıldızın Galatasaray’ı tercih ettiğini yazdı. Bu gelişme, İtalyan gazeteciler tarafından, “Galatasaray’dan ezeli rakibi Fenerbahçe’ye müthiş transfer çalımı” olarak yorumlandı.

Steven Nzonzi kimdir?

Tam adı Steven Nkemboanza Mike Christopher Nzonzi olan oyuncu 15 Aralık 1988 tarihinde Fransa'da dünyaya geldi. Futbol kariyerine Amiens'te başlayan Nzonzi, 2009'da Blackburn Rovers'a transfer oldu.Takımdaki başarılı performansının ardından, 2012 yılında Premier Lig ekibi Stoke City'ye transfer oldu.

2015'te 8 milyon Euro bedelli La Liga ekibi Sevilla'ya imza attı. Buradaki ilk sezonunda UEFA Avrupa Ligi Kupasını kazanma başarısını gösterdi.3 sezon boyunca Sevilla formasını başarı ile giyen Nzonzi, geçen sezonun başında İtalyan ekibi Roma'ya transfer oldu. Roma kulübü Sevilla'ya bu transfer için 27 milyon Euro bonservis ödedi. Başarılı oyuncu 2018 Dünya Kupası'nda Fransa Milli Takımı'nda yer aldı ve kupayı kazandı.

Fanatik