Deportivo’dan JuanfranLille’den Corchia ve Ajax’tan Tete... Yönetim bu 3 sağ bek üzerinde yoğunlaşıyor, 10 günlük süreçte birinin Galatasaraylı olması bekleniyor. İşte görüşmelerdeki son durum...

JUANFRAN

Sabri ile yollarını ayıran, Cavanda’yı gönderecek olan Galatasaray’da tek bir sağ bek var; o da Linnes. Teknik direktör Igor Tudor, yapılan 3 transferin ardından önceliğin bu bölgeye verilmesini istedi. Yönetimin 1 numaralı hedefi hala Juanfran. Deportivo forması giyen 28 yaşındaki İspanyol futbolcu Sarı- Kırmızılılar’ın teklifine ‘evet’ yanıtı verirken, yakın çevresine de, “Yönetimin kararını bekliyorum. Benimn tarafımda sorun yok” dediği öğrenildi. Galatasaray, Deportivo ile kıran kırana bonservis pazarlığında.

CORCHIA

İlk Corchia ismine hem teknik heyet hem de scout ekibi olumlu rapor verdi. Geçen sezon Lille formasıyla 38 lig maçının hepsinde görev yapan 26 yaşındaki sağ bekin, Fransız kulübüyle 1 yıl sözleşmesi kaldı. Ancak bonservis maliyeti yaklaşık 5 milyon Euro civarı. Sportif direktör Cenk Ergün, önümüzdeki günlerde Fransa’ya gidip, bu rakamı aşağı çekmeye çalışacak. B planı olarak da, “Sözleşmesini uzatın, bize satın alma opsiyonlu kiralayın” önerisi sunulacak.

TETE

Tete’nin gelmesi diğer iki adaya göre daha zor. Galatasaray, Juanfran ve Corchia transferinde sorun yaşarsa 21 yaşındaki Hollandalı futbolcuya yönelecek. Sarı- Kırmızılılar daha önce Ajax ile 3 milyon Euro bonservis üzerinde anlaşmasına rağmen, oyuncunun senelik 2.5 milyon Euro maaş talebi, transferi sıkıntıya soktu. Her şeye rağmen Galatasaray, Tete’den vazgeçmiş değil. Yönetim elini çabuk tutarken, 10 günlük süreçte listedeki 3 sağ bekten birine imza attırmayı hedefliyor.

Fanatik / Metin Karabaş