Galatasaray’ın dünkü çalışması Barcelona’yı aratmadı…Oyuncularından topun kıymetini bilmesini isteyen İmparator, “Sayısı hiç önemli değil. Sıkılmadan paslaşın” emrini verdi.

Sarı-kırmızılılar’ın Slovenya kampı sürüyor. Doğa harikası Bled kasabasındaki çalışmaların dozu her geçen gün artarken teknik direktör Fatih Terim de özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarında işlerine çok yarayacak bir sistem üzerinde duruyor. Tecrübeli hoca dünkü antrenmanda ‘pas oyunları’ üzerinde durdu. Terim’in büyük önem verdiği çalışma sırasında futbolcuları sık sık uyarması da dikkatlerden kaçmadı. Başarılı teknik adam yarı sahada karşılıklı koyulan 4 kale arasında idman yaptı. Topa sahip olan grubun pasları sayıldı. Bu sırada Terim’in “Yapabildiğiniz kadar pas yapın. 8, 16, 24, 32, 40 fark etmez. Yeter ki pas, pas, pas” sesleri idmanda yankılandı.

YOĞUN PRES ALTINDA

Futbolcular bu paslaşmayı defans yapan takımın yoğun presi altında gerçekleştirmeye çalıştı. Terim bir yandan pas yapan takımı motive ederken, diğer yandan da topu kapmak için uğraşan ekibe moral desteği sağladı. Betticket Büyük bir motivasyon ustası olan tecrübeli hocanın sesini duyan oyuncular idmanda adeta kanatlandı.

Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi’nde oyunu ‘pas futbolu’ üzerinden kontrol etmeyi planlıyor. Bunun için de sezon başı yapılan bu antrenmanlara büyük önem veriyor.

AMK