Geçen sezonu 2 kupayla kapatıp bu sezonu ise Süper Kupa ile açarak üçleme yapan Galatasaray, kadrosunu daraltıp büyük bir revizon yaptı. 1 oyuncusunu (Amrabat) satan, 2 oyuncusunun (Dany ve Kaan) sözleşmesini fesheden, 5 futbolcusunu (Bruma, Furkan, Berk, Endoğan, Emrecan) kiralayan Aslan, 5 futbolcusunun ise (Aydın, Pandev, Gökhan Zan, Sinan Bolat, Eboue) sözlemesini uzatmadı. Bu şekilde toplamda 13 oyuncusuyla yolları ayıran sarı-kırmızılılar, 3 isimden de (Ontivero, Yekta, Dzemaili) kendilerine kulüp bulmalarını istedi.

Bir defans bir forvet alacak
G.Saray , gönderilenlerin yerini ise başta Podolski olmak üzere kadrosuna kattığı 5 futbolcu ile (Carole, Jose Rodriguez, Jem Paul Karacan ve Bilal Kısa) takviye etti. Tüm bu kadro revizyonu sonrası 'ölü toprağını' atan Cimbom, oynadığı 5 hazırlık maçının 4'ünü kazanırken, ilk resmi sınavında da
Bursaspor'u yenerek Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun isteği doğrultusunda biri stoper diğeri forvet olmak üzere 2 transfer daha yapacak olan sarı-kırmızılılar, Melo'nun durumuna göre bir de orta saha takviyesi gerçekleştirebilir.