Başakşehir'in yeni sol beki Gael Clichy, kulübün resmi internet sitesine geniş çaplı röportaj verdi.

Başakşehir'i araştırdığını ifade eden Fransız sol bek, "Buraya gelmek kolay bir karar değildi. Her şeyi değiştirip ailemi buraya getirmeyi çok düşündüm. Sonra İstanbul'u gezdim, insanları araştırdım. Muhteşem bir şehir, bu kulüp harika." dedi.

Nigel de Jong'un Galatasaray'a gelmesine engel olduğu iddialarını yalanlayan Clichy, "Nigel hakkında iddialar doğru değil. O iyi bir dost ve tabi ki tavsiyeleri oldu. İstanbul'un muhteşem bir şehir olduğunu, büyük takımların aralarında oynadığı maçların akıl almaz olduğunu söyledi. O zamanlar hangi takımla görüştüğümü bilmiyordu. Nigel bana Galatasaray'daki atmosferin muhteşem olduğunu söyledi ve asla Galatasaray'a gelme demedi. İnsanların böyle düşünmesini istemem. City'de birlikte oynadık ve tekrar birlikte oynamak isterdim ama benim kararım." ifadelerini kullandı.

Sözlerini sürdüren deneyimli sol bek, "Buraya gelişim Galatasaray ile görüştükten sonra netleşti. Birinin seni az ya da çok istediğini ispatlamaz ama sadece 1 tek kişi geldi ve bunu benim için bir işaretti. Görüşme benim için ikna edici değildi. Sadece bunu söyleyebilirim." şeklinde konuştu.