Club Brugge Başkanı Bart Varhaeghe, Mbaye Diagne'nin transferinden Şampiyonlar Ligi grubuna ve modern futbolun  gelişmiş finansal boyutuna kadar pek çok konuda açıklamalar yaptı.

İşte Varhaeghe röportajından öne çıkan noktalar;

"Belçika'nın lider kulübü ünvanını Anderlecht'ten devraldığını söyleniyor, katılıyor musunuz?"

- Herkes böyle söylüyor. Ülkenin en büyük bütçeye sahip kulübü olduk. Bu hikaye 9 yıl önce başladık ve birçok insanın katkılarıyla bu noktaya ulaştık. Şu ana kadar ulaştığımız noktadan ötürü mutluyuz. Antrenman sahaları, tesisler yaptık. Her şey istediğimiz gibi oldu. Antrenörler, takım, futbolcular. Ekstra sportif bir plan ortaya koyduk. Ancak, düşündüklerimizin ve hayallerimizin sadece 1 adımını attık. Belçika'nın 6 büyüğü (Anderlecht, Antwerp, Club Brugge, Genk, Gent, Standard) hepsi bu sezon çok daha iyi. Yani, duramayız ve devam etmeliyiz.

"EN BÜYÜKLERDEN OLACAĞIZ DERSEM KANDIRMACA OLUR"

"Sportif açıdan Club Brugge'ü nasıl değerlendiriyorsunuz?"

- Avrupa futbolunda yeni bir formül ortaya konacak. 2024'e kadar üç kupa olacak. Büyük kulüplerle mücadele etmek yine çok zor olacak. Ancak, hazır olmalıyız. Sadece Club Brugge değil, tüm Belçika kulüpleri. Bu yüzden BeNeLeague (Hollanda - Belçika karma ligi) olmasını istiyoruz. Deloitte ile birlikte bunun nasıl olacağına bakıyoruz. Eğer, en büyüklerden biri olacağız dersem bu bir kandırmaca olur. Bayern, Barcelona, Real Madrid gibi kulüpler seviyesine hiçbir zaman çıkamayız. Ancak, biz küçük kulüplerin futbolda çok önemli bir görevi var. Zamanımızda büyük kulüpler, uluslar ötesi bir etkileme gücüne sahip. Yerel kulüpler ve bağlantılar da önemini artırdı. Hiçbir çocuk doğuştan bu kulüpleri desteklemiyor. Hiçbir Belçikalı, doğduğu günden itibaren Barcelonalı olmuyor. Anderlecht, Club Brugge vs. gibi kulüp taraftarlığını önce yaşıyor. Bu nedenle bunun üzerine yatırım yapacağız.

"TEK ŞANSIMIZ KİRALIK BİR FORVETTİ"

"Yerel seviyedeki rekabetler de artmış durumda. Anderlecht, Mbaye Diagne'yi alacakken araya girip bu transferi bitirdiniz. Sembolik bir imza oldu. Niyetiniz neydi?"

- Bence çok özel bir anlamı yoktu. Güçlü ve bitirici bir forvet arıyorduk. Şampiyonlar Ligi'nde zorlu maçlar vardı ve elimizde böyle bir forvet yoktu. Mbaye Diagne'yi çok uzun süredir tanıyoruz. Ancak, transferin son gününde bonservisiyle bir oyuncuyu alacak paramız da yoktu. Tek şansımız kiralık bir forvet bulmaktı. Sonra aradığımız şans ayağımıza geldi. Mbaye Diagne de bizi tercih etti.



"DIAGNE İÇİN 3.35 MİLYON EURO"

"Diagne, kiralık olsa bile çok pahalı bir transfer oldu. Geçen sezon en pahalı transferiniz 5 milyon euro ile Rezaei'ydi. Bu sezon sadece 1 yıllık kiralama için 3.35 milyon euro verdiniz."

- Bu ücretler, futbolun nereye gittiğini gösteriyor. Daha da hızlanarak devam edecek. Biz 2012'de başladığımızda, transferler, ücretler vs. dahil 35 milyon euro bütçemiz vardı. Şimdiyse bütçemiz 100 milyon euro'yu buldu. Bu rakamlar, transfer piyasasının etkisiyle oluşuyor. Biz de gelişiyor, evriliyoruz. Mignolet'i de böyle transfer edebildik. 1 yıl önce bu rakamları verebilmemiz imkansızdı.

"DIAGNE'NİN KONTRATININ BÜYÜK KISMINI..."

"Mbaye Diagne, Simon Mignolet gibi futbolcular bedavaya oynamıyor. Diğer oyuncularla aralarında büyük maaş farkları olmasından korkuyor musunuz?"

- Bunu her zaman konuşuyoruz. Maaş farkları ortada. Sportif katkıları nazarında bazı ödemeler de düşünüyoruz.

"Yine de maaş farkları çok büyük. Mbaye Diagne'nin net 2 milyon euro maaşı var."

- Evet. Çünkü, Galatasaray'dan kontratının büyük bir kısmını devraldık. Örneğin, Vanaken'e de güzel bir kontrat verdik. Diatta ve Dennis de yeni kontratlar aldılar. Performans gösterdikleri müddetçe, karşılığını alacaklar.

"GALATASARAY, TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ"

"Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde yeni bir sezon başlıyor. 4 sezondur Şampiyonlar Ligi'nde, 3 sezonunda ise gruplardasınız. İlk katılımınızda 0 puan aldınız. Geçen sezon ise 6 puanınız vardı. Bu yıl ne hedefliyorsunuz?"

- Ben gerçekçi biriyim. Çok güzel maçlar olacak buna şüphe yok. Real Madrid ve PSG, dünyanın en büyük 5 kulübünden ikisi. Bunu bir kabul edelim. Ardından, Türkiye'nin en büyük kulübü Galatasaray var. Takımımıza güveniyorum ve inanıyorum. Kendi sahamızda en güçlü oyunumuzu oynamayı diliyorum. Bunu Genk'ten de bekliyorum. Belçika'nın tüm kulüpleri, Avrupa'da başarılı sonuçlar almalı. Yani sonuç olarak çok güzel maçlar olacak ve sportif açıdan keyif alacağız.

Webaslan