Juventus'un başına geçtiği 2011 yılından sonra İtalya'nın en çok şampiyonluğu bulunan takımını son iki sezondur kazandığı Serie A şampiyonluklarıyla zafer dolu eski günlerine döndürmeyi başaran Conte, takımının son durumu ve önlerindeki Galatasaray maçını değerlendirdi.

Galatasaray maçından önce Serie A'nın 6. haftasında, ezeli rakipleri Torino'yu derbide tek golle yenerek moral depolayan Juventus'un 44 yaşındaki genç teknik adamı, "İyi durumdayız. Galatasaray maçı bizim son 20 günde oynayacağımız yedinci karşılaşma olacak. Doğru yola varacağımızı düşünüyorum" dedi.


Galatasaray ve Juventus'un, Real Madrid ile birlikte bir üst tura yükselmek için mücadele verdiklerinin farkında olduğunu aktaran Conte, "Zor bir maç olacak çünkü Galatasaray çok iyi oyunculara sahip, iyi organize oluyorlar. Dikkatli olmalıyız" diye konuştu.

Galatasaray'ın güçlü gördüğü yönlerinin sorulması üzerine Conte, "Güçlü ve önemli oyuncuları var. Drogba, Sneijder, Burak Yılmaz çok güçlü oyuncular. Felipe Melo’yu unutmamalıyız. O daha önce Juventus’ta da oynadı, burayı biliyor. Biz onunla beraber çalışamadık belki ama yine de büyük bir oyuncu. Güçlü oyunculardan kurulu bir kadro, dikkatli olmalıyız" ifadelerini kullandı.


Galatasaray’ın kısa bir süre önce teknik direktör Fatih Terim ile yollarını ayırdığının hatırlatılıp, geçiş dönemindeki sarı-kırmızılı ekiple oynamanın kendileri için bir avantaj yaratıp yaratmadığı sorusuna Conte, "Böyle bir durumda her şey olabilir. Bu takımı daha da bütünleştirebilir ve onların aradığı kıvılcımı ateşleyebilir. İyi bir maç çıkarabilirler. Biz kendi adımıza iyi maç çıkarmaya bakacağız. Maç içinde rakibimizin iyi oynamaması için yapabileceği şeyleri, yeteneklerini kısıtlamaya çalışıp, onları hata yapmaya zorlayacağız" diye cevap verdi.


-"Galatasaray taraftarları olağanüstü"

Sarı-kırmızılı taraftarlara övgüler yağdıran Antonio Conte, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul'da olağanüstü bir atmosfer var. Kardeşimi İstanbul'a Şampiyonlar Ligi'ndeki Real Madrid maçını izlemeye gönderdim. Bana, insanı titreten fotoğraflar gösterdi. Taraftarların yaptığı Terim ve oyuncuları resmeden koreografiyi gördüm. Gerçekten olağanüstü idi. Galatasaraylı taraftarları kutlarım. Olağanüstü bir atmosfer. Sahada 12. adama dönüşüyorlar."


Asamoah: "İyi bir takıma karşı oynayacağız"

Siyah-beyazlı takımın başarılı orta saha oyuncularından Kwadwo Asamoah, 1-0 kazandıkları Torino derbisinin ardından, "Bizim için zorlu bir maçtı, biliyorsunuz derbi her zaman derbidir.  Biz kazandık, önemli olan da buydu. Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü başka zorlu mücadelemiz olacak.O güne kadar eksiklerimizi gidermeliyiz" dedi.


Asamoah, Galatasaray'da teknik direktör Terim'le yolların ayrılmasıyla ilgili olarak da, "İyi oyunculardan oluşan çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Her şey olabilir. Onların antrenörünün olup olmadığını düşünmemeliyiz. Biz kendi işimize bakmalı ve ona göre çok çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.


Galatasaray'da forma giyen oyuncuları nasıl bulduğu ve en çekindiği futbolcunun kim olduğu sorusu yöneltilen Asamoah, "Biz tek tek oyunculara bakmıyoruz, takıma bakıyoruz. Takımın nasıl oynadığı önemli tek tek oyuncuların değil, dolayısıyla takıma odaklanırız" diye konuştu.


Sarı-kırmızılı taraftarlarla ilgili bir soruya Asamoah şöyle yanıt verdi:

"Maçta taraftarlardan ziyade sahadaki mücadele önde geliyor. Taraftarlar daha sonra geliyor. Biz sahada ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. İyi bir takıma karşı oynuyoruz, taraftara karşı oynamıyoruz. Her şeyin bize bağlı olduğunu düşünüyorum."

Radyospor