Geçen sezonun en gösterişsiz transferiydi. Yedek kulübesi düşünülerek alındı, Ujfalusi’nin şok sakatlığı sonrası ilk 11’in vazgeçilmezi oldu. Bahsettiğimiz isim Dany Nounkeu’dan başkası değil!

Semih Kaya ile tandemi oluşturan Kamerunlu stoper, Şampiyonlar Ligi’ndeki vitrin maçlarda; Old Trafford’da M.United’a, Gelsenkirchen’de Schalke’ye, Bernabeu’da Real Madrid’e karşı başarılı maçlar çıkardı ve bu performansı Avrupa devlerinin gözünden kaçmadı.

TOTTENHAM KAPIYI ÇALDI

İngiliz ekibi Tottenham, Dany’yi transfer etmeye kararlı. Hatta bu doğrultuda Galatasaray’ın Betpas kapısı çalındı ve görüşmeler başladı. Sarı-kırmızılılar, 3 milyon 300 bin euroya Gaziantepspor’dan aldığı Dany için 5 milyon 500 bin euroluk bonservis bedeli talep etti, Tottenham cephesi düşünmek için süre istedi. Premier Lig’de boy gösterme fırsatını kaçırmak istemeyen 26 yaşındaki Kamerunlu, dört gözle iki kulübün anlaşmasını bekliyor.

GİDİYOR ÇÜNKÜ CHEDJOU GELİYOR

Tottenham ile dirsek temasında olan Dany Nounkeu’nun Galatasaray’dan ayrılmaya sıcak bakmasındaki ana neden, forma şansının azalacağına inanması… Vatandaşı Chedjou’nun gelişi bir anlamda Kamerunlu yıldızın ilk 11’den kesileceğine işaret.

Süper Lig’deki yabancı sınırı ve başta Muslera olmak üzere Eboue, Sneijder ile Drogba’nın banko oyuncular olması yüzünden Dany, Tottenham ihtimalini ciddi ciddi düşünmeye başladı.

AMK