Fanatik gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, Galatasaray ile Bursaspor arasındaki mücadeleyi değerlendirdi ve Selçuk İnan'ın yokluğuna dikkat çekti.

İşte Mehmet Demirkol'un değerlendirmeleri;

"Bazı oyuncuların takımları için önemlerini varlıklarından ziyade yokluklarında daha iyi anlarsınız. İşte Galatasaray ve Selçuk İnan ilişkisi de böyle.

Dün ilk yarıda skorboarda yansımayan Bursaspor fırtınasını körükleyen buydu. Orta sahada Bursa pas kaynağının hiç baskıya maruz kalmadan oyun kurabilmesi... Emre Çolak’ın böyle acar bir takıma karşı Selçuk’un yerini doldurabileceğini düşünmek ilginç bir yaklaşım. Selçuk’un yokluğunda Galatasaray orta sahasında kocaman bir delik vardı. Bu delik erken sarı kart gören Melo’yla daha da büyüdü.

Arkaya koşu yapan Volkan, Bakambu, Ozan gibi oyuncular varken Galatasaray savunması mutlaka sorun yaşardı. Ancak sorunu büyütüp ölümcül hale getirene bakmak gerek asıl. Hangi savunmayı önden bu kadar desteksiz bıraksanız sorun yaşar. Bu savunma daha çok yaşar. Belluschi’nin Volkan’a attığı harika pasa bakın. Pası atarken 30 metre çapında bir alanda Galatasaray’dan kimse yok. Buna Chelsea savunması da dayanamaz. Nitekim Hamzaoğlu’nun maç içinde denemediği varyasyon kalmamasına rağmen bu açığı dolduramayışını da izledik. Güneş hiçbir şeye dokunmazken. Bu oyunda Galatasaray’ı hezimetten kurtaran Volkan dışındaki Bursalı hücumcuların Muslera korkusu oldu. Özellikle de Bakambu’nun. Onun ve Ozan’ın karşı karşıya yaptığı amatör vuruşların başka bir açıklaması olamaz.

İkinci gole kadarr Şenol HHoca’nın öğrrencilerinin bunun dışşında yapttıklarrı yegane hatta Ummut’a vurdurdukları kafaydı diyebiliriz. Orta sahada son derece düzenli ve akışkan birr yapı varrdı. Hocanın 20 yıldır pozitif futboldan sapmmışlığı yok, ancak bu tip bir kadrroyla bu kadarr iyissini yapabilmmek assıl büyük ustalık. 2. golden sonrra geriye yaslanmaları ise ölümcül bir hatta oldu. Bunun bir direktifle geldiğini düşünmüyorum. Doğal bir geriye yaslanış. Hızlı adamlarra güvenle kontra beklentisi. Ancak bu tercih Yekta’nın da oyuna girrişiyle var olan orta saha boşluğunu otomatikman kapattı ve Galatasaray’ın defosu ortadan kalktı. Ve hezimmetten kurrtulup galibiyetin kıyısından döndüler.

Son olarak bize düşen başta Şenol Güneş olmak üzere dünkü bu harika oyunu izlettiren herkese teşekkür etmek."