Demirkol, Podolski'nin topsuz oyunda dünyanın en kötülerinden biri olduğunu söylerken; Galatasaray'ın Denayer'i bu kadar istemesinin nedeninin 'menajer oyunları' olduğunu belirtti.

Podolski'nin topla ve topsuz olarak iki farklı profil çizdiğini kaydeden Demirkol, "Podolski bir şekilde bir gol açısı bulduğunda ve top ayağında olduğunda dünyanın en iyi oyuncusu. Ama geri kalan topsuz oyunda da dünyanın en kötülerinden biri. Abartarak söylüyorum. Bu kadar iyi bir bitiricilik gücü olan bir oyuncunun biraz daha oyunun içinde kalması lazım. Bütün kariyeri bunun üzerine kurulu. Çok fazla şey hayal ettiriyor ve bunun hemen hemen daha da ötesini sahada sergiliyor. Bayern Münih'te de, Arsenal'de de, Köln'de de bu böyleydi. Top ayağında değilken de, futbola yeni başlamış bir adam gibi duruyor" ifadelerini kullandı.

Denayer transferine tepkisi

Denayer'in bu kadar gündemde olmasına anlam veremediğini belirten Mehmet Demirkol, "Denayer'i geçen sene Galatasaray'da oynarken de, Belçika Milli Takımı'nda da oynarken takip ettik. Denayer'in mükemmel oynadı dediğiniz bir maçı var mı? Peki Denayer neden bu kadar değerli. Çünkü Manchester City tarafından tercih edilmiş bir oyuncu. Onu bu kadar değerli kılan o. Bazen bazı okullar o kadar parlak öğrenciler yetiştirir ki, sıradan öğrenciler de o parlak öğrencilermiş gibi algılanır. Bu oyuncuları okul satıyor. Belçika okulu çok iyi oyuncular yetiştiriyor. Bunun arasında esasında o kadar iyi olmayan oyuncular da gider. Mesela bir dolu o kadar Arjantinli oyuncu var. Denayer nerede oynadı? Ben iyi maçını seyretmedim daha. Sunderland'de oynadı mı? 3 maç oynadı, 180 dakika, toplam 2 maç. Niye bu kadar istiyorsun bu adamı? Olur mu öyle şeyler canım. Bunlar menajer işleri. Bu tufalara gelmeyin. Başka satacak Riva yok." diye konuştu.

Geçtiğimiz sezon Manchester City'den kiralık olarak Galatasaray forması giyen Jason Denayer, 17 maçta 1232 dakika sahada kaldı ve 2 asist yaptı.