Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş ile oynayacağı derbi karşılaşması öncesinde Mehmet Demirkol, Fanatik Gazetesi'ndeki köşesinde sarı-kırmızılıları değerlendirdi.

İşte Mehmet Demirkol'un Galatasaray ile ilgili oldukça dikkat çeken sözleri...

Böyle avantaj bulunamazdı

Denizli ellerini ovuşturuyordur. Beşiktaş’ı bundan daha iyi şartlarda yakalayamazdı. Çok ciddi, Şenol Güneş’in çok uzun süredir yaşamadığı bir kaleci problemi... Ersan oynasa da aksamaya müsait, tam Burak’a göre bir savunma hattı... Kendi evinde kullanamayacağı Umut’u kullanma şansı... Ve mükemmele yakın bir oyun oynarken 3-1 kaybetmenin Beşiktaş’ta yarattığı ruh hali. Denizli’nin oyunundan memnun olmadığı takımının yaşayabileceği en iyi Beşiktaş deplasmanının sinyalleri. Psikolojik olarak hiç beklenmedik anda yakalanan onca avantaj...

Kendi ekibine gelince...

Hamza hocanın hiç de kötü gitmediğini düşündüğü Galatasaray hakkında Denizli başka mesajlar veriyor. Kazandığı maçtan sonra dahi Denizli’nin verdiği mesajlar Galatasaray’ın dip noktada olduğu yolunda. Yani Hamza hocanın vasatını Denizli en kötüsü olarak değerlendiriyor. Burada vermek istediği mesaj “vasata ulaştığımızda daha önce hayal edilemeyecek kadar iyi olacağız. İyi olduğumuzda hiç olmadığı kadar iyi”. Bunun olup olmayacağını bilemeyiz. Fakat kamuoyu ve takıma basın üzerinden verilen mesaj net: “Zamanında neşter vurulamamış ama ben vuracağım. Bu oyunu unutun.” “Hayatımın en zor 90 dakikasıydı” dediği Astana maçından sonra oyuncuların, verdiği mesajları ne kadar iyi algılayabileceği, Pazartesi’nin kaderini belirleyecek.

Hücum gücü törpülendi

Öte yandan sorunun verilen mesajlarla 3 günde düzelecek kadar basit durmadığını da söylemek lazım. İstatistikler Galatasaray’ın oyun merkezinin, hoca göreve başladığından bu yana ortalama 7-8 metre geri gittiği yolunda. Eğer bunu, savunmayı tamir için Denizli istiyorsa, hücumdaki azalan istatistikleri tekrar eski haline nasıl getireceğini de düşünmeye başlamalı. Çünkü bu hamle, Galatasaray’ın verdiği pozisyon sayısını düşürmedi. Ama misal, Bursa maçını Sneijder’in sadece 1 şut çektiği bir oyun yaptı. Hücum gücü iyice törpülendi.

En doğru seçim Chedjou

Bu zamanla giderilebilir. Chedjou’nun zamanla çapa olarak orta sahada Selçuk ve Sneijder’i rahatlatması muhtemel. En doğru seçim o. Ancak Beşiktaş’ın o alanda baskıyla top kapıp rakip kaleye hızla yollanmadaki ustalığı da Kamerunlu’yu hataya açık bir pozisyon çaylağı yapabilir. Bu konuda Selçuk’un yardımına çok ihtiyaç duyacak.

Oyuncular karar verecek

Oyun olarak Galatasaray’ın Beşiktaş’a üstünlük sağlayabileceği bölüm, Beşiktaş’ın aktif dinlenme anları. Ve Beşiktaş hücum ederken yakalanabilecek kontralar. Beşiktaş’ın oyunu rölantiye alma becerisi yok. Bu oyunda çok hata yapıyorlar. Bundan yaralanmak isteyecektir. Dolayısıyla bu, Galatasatay için salt bir baskın oyunu olacak. Yasin, Burak, Sneijder ve Podolski’nin şut isabetleri maçın kesin belirleyicisi olur. Eğer Bursa standardında kalırlarsa işleri zor. Bu maçın Beşiktaş için depresyonun büyüme maçı mı yoksa diriliş mi olduğuna bu oyuncular karar verecek.