beIN Sports yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN Manşet prgoramında Galatasaray'ın ibra krizini değerlendirdi. İşte Mehmet Demirkol'un satırları:

"EN AĞIR İSİM FATİH TERİM"

"Konuşması zor bir konu. Herkesin çok haklı olduğu taraflar var. Şampiyonluk mücadelesini hiç etkilemez. Galatasaray'da şu an en kuvvetli marka Fatih Terim. Kusura bakmasın Mustafa Cengiz o da kabul eder ama en ağır isim Fatih Terim."

"ÇOK ASİMETRİK BİR DURUM VAR"

"Sahadaki oyunculardan değerli isimler olabilir, yönetimde de olur. Ama burada çok asimetrik bir durum var. Fatih hoca idare eder o işi. Oyuncu için paranı alırsan sorun yoktur. Ödemelerde sıkıntı olursa o ayrı"

"150. DÖNEM MEZUNLARI KONUSU..."

"Genç Galatasaray Lisesi arkadaşlarının alımıyla ilgili çok ilgilenmedim. Duyduklarımı söyleyeceğim onun için. Daha iyi idare edilebilirdi. En başında bu noktaya gelmeyebilirdi. Doğal hakkı olan 150. dönem mezunları kulübe başvururken iki tane üyenin 5 yıllık aktif üyenin imzasının alınması lazım. Orada bir kısa yola gidilmiş. Herkese o imzalar atılmış. Buradan da başvurular geri dönmüş."

"DÜNYADA BAŞKA HİÇBİR KULÜP YOKTUR Kİ..."

"Bu adamlar kulübe üye olacak zaten. Sen de 'arkadaşlar şunu düzeltin getirin' deseydin. Bu genel bir tartışma. Bu tartışmaya birçok yönden bakabilirsin. Dünyada Galatasaray'dan başka hiçbir kulüp yoktur ki üyelerini 4 yıllık, 8 yıllık eğitime alsın ve sınavla ülkenin en zeki çocukları arasından seçsin ve üye yapsın. Sen buna elitist olarak da bakabilirsin, zenginlik olarak da bakabilirsin."

"G.SARAY, DUVARLARIN DIŞINA ÇIKMIŞTIR"

"4 sene boyunca iyi eğitim veriyorsun. İyi işlere giriyorlar. Sonra da kulübe hizmet ediyorlar. Bu kötü bir şey mi? Bunu niye değiştirmek istiyorsun? Bir grubun elinde olmasın diyenleri de anlıyorum. O da haklı. Galatasaray bu duvarların dışına çıkmıştır. Dolayısıyla bu üyeler bunlardan oluşmamalıdır denebilir. İki taraftan da baksan haklılar. Burada bir orta yolun bulunması lazım"

"G.SARAY'DA IQ DAHA YÜKSEK"

"Fenerbahçe ve Beşiktaş mükemmel takımlar kurunca şampiyon olabiliyor Galatasaray her şekilde şampiyon olabiliyor. Çünkü Galatasaray'ın idaresi iyi de ondan. Çünkü IQ daha yüksek. Sınavla belli. Ben uydurmuyorum. Böyle bir durum var. Ama bu durumu idare edemeyenler de bu adamlar. Liseden biri vardı Dursun Özbek'i seçmediler, Mustafa Cengiz'i seçtiler. Ünal Aysal liseliydi onu da indirdiler. Abdurrahim Albayrak nerede olsa getiriyorlar liseli değil"

"Demin bahsettiğim zeki çocuklar falan, burada hiç zekice davranmamışlar. Başka bir fotoğrafı böyle yorumlamış olabilirler. Sosyal medyada oluyor bu hepimizin başına geliyor. Umuyorum öyledir. Bu bağlamda bir zafer pozuysa bu zekice davranışlar sözümü geri alacağım bu hiç zekice bir davranış değil."

"KIRAÇ'IN ÇAĞRISI UYGULANIRSA..."

"Mustafa Cengiz pratik şekilde çözümü bulacaktır. Seçim kararı alırsa bir dönem aday olamıyor galiba. İnan Kıraç'ın çağrısı uygulanabilirse en mantıklısı onu görüyorum."

"LİSEDEN KIZGINLAR DA VAR"

"Benim devremden çok arkadaşım var hepsi üye ama hiçbiri yoktu. Herkes gitmiş de oy vermiş gibi bir durum yok. Küçük bir grup gitti ve oy verdiler. Lise kontenjanından üye olmuş ve bu duruma kızgın çok insan var"

"KAPALI BİR ORGANİZASYONUN VARSA..."

"Bu iş sadece liseli olmakla ilgili değil. Öyle duruyor çünkü içeridekilerin algıyı doğru yönetememesiyle alakalı. Doğru değil ama anlatamayanlar da bu sorumluluğu almak zorundalar. Kapalı bir organizasyonun varsa bunu dışarıya çok iyi anlatman lazım. Yoksa iş buraya gelir"

"TARAFTARA ANLATAMAZSIN, İMKANSIZ"

"Bizim burada yaptığımız niye orada yapılamıyor? Bu şahsi şeyler değil ki. Bir kulüp bu ve çok canlı bir demokrasisi vardır içinde. Anlayamazsın. Ülkede en iyi işleyen demokrasilerden biridir. Ama kapalıdır. Çok çabuk değişir her şey. Bunları iyi anlatmak lazım yoksa taraftara anlatamazsın, imkansız. Eldeki en kuvvetli marka Fatih Terim orada duruyor. Taraftar televizyonun karşısına geçmiş izliyor tanımıyor çoğunu"

Webaslan