Ünlü futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Fanatik gazetesindeki köşesinde Galatasaray'ın Balıkesirspor'u 3-1 mağlup ettiği mücadeleyi yorumladı.

İşte Mehmet Demirkol'un köşe yazısı;

"Galatasaray'da Melo’nun sakatlanıp oyunu terk etmesine kadar oynadığı oyun bir çeşit rüya. Rakibin gücünü bir kenara bırakırsak, Hamza hocanın öğrencileri  4-6-0’ı çok iyi bir şekilde uyguladılar.

Burak mı santrfordu, Sniejder mi? Yasin mi sağdaydı, Bruma mı? Öndeki 6’lının Olcan Adın’dan da destek alarak yüklenişleri, pozisyonların geçişken olduğu bir oyun yarattı. 2 verilmeyen penaltı yarattılar (ki Yasin’in maruz kaldığı bir gün önce Kerim’e çalınanla birebir aynı ve net bir penaltıydı), 3 de gol geldi. İlki, yerleşim açısından riski ortadan kaldıran iyi bir duran top işiydi. Diğerleri ise Yasin’in pasörlüğünde şahane iki vuruş; Snijder ve Burak’tan...

Büyük takımlar böyle oynamalı

Bu oyun iştah artıran bir tür. Her oyuncunun skora yakın oluşunun yanı sıra veya buna bağlı olarak, pas opsiyonunu artıran bir hareketlilik vardı. Melo’yla Selçuk’u ceza sahasına yaklaştırdılar. Hatta Koray ve Chedjou’yu da. Büyük takımlar evlerinde böyle oynamalı işte.

Melo sonrası ortaya çıkan ise çok manidar. Yine Emre Çolak’ın merkeze gelişi 1 dakika sonra Balıkesir’in Aykut’un kırmızısıyla eksik kalmasına rağmen tıpayı açtı.

Etkin pres olmayınca...

Bu tip bir oyunda orta saha oyuncuları önde ve etkin bir presle oynayamazsa sonuç vahim oluyor. Pozisyon geçişkenliğinin yarattığı keyif terse dönüp pozisyon kayıplarına dönüyor. Tabii bunun eksik ve ligin dibindeki bir rakibe karşı oluşu ilginç. Yanlış anlaşılmasın, Galatasaray bu bölümde de pozisyon buldu. Ancak çok geri koşmak zorunda da kaldı. Gol dışında Balkes’in 2 de net pozisyon bulduğunu söyleyelim. Bir kez direk, bir de Muslera meziyeti onları durdurdu. Tabii Ermin Zec’in oyuna girişi de bunda etkiliydi.

Galatasaray bu yarışta olacaksa gelecek haftalarda Selçuk-Melo ikilisi hiç bozulmamalı. Hep bildiğimiz dün bir kez daha okuduğumuz ders bu..."