Fanatik gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, pazar günkü köşesinde Galatasaray'ın Bursaspor'u 1-0 mağlup ettiği maça ayırdı ve kritik eleştirilerde bulundu.

İşte Mehmet Demirkol'un köşe yazısı:

"Bursaspor ve Galatasaray’ın şut  kalitesi seviyesi ve Muslera’nın direkt skor tabelasını oluşturduğu bir oyun oldu.

Sadece Galatasaray savunma göbeğinin arasına kenardan atılan yüksek toplar dahi dün kupayı kaldırmaları için yeterli olabilirdi. Karşıdan yerden atılan toplarda başarılı olan Hakan, Chedjou ikilisi daha iyi olmaları beklenecek orta ve hava toplarında her seferinde topa uzak kaldılar ancak Bursa’dan çerçeveyi bulan ya da ofsaytta olmayan bir vuruş gelmedi. Bunun anlattığı durum şu. Necid dönse dahi santrfor rotasyonunu zenginleştirmezlerse geçen yılın hücum gücü hayal olur. Galatasaray ise Muslera’ya ve Semih’in sağlığına duacı olur. Bu eksiklik, kuşkusuz Melo’nun geriye verdiği desteğin noksanlığından da kaynaklanıyor.

Sistem işlemedi

Bursa’nın maç başında yaptığı ön alan baskısını Galatasaray 3 pozisyon verdikten sonra orta sahada pas yaparak kırabildi belki ama savunmadaki sıkıntıyı çözemedi. Bir başka eksiklik ise Podolski, Burak ve Yasin gibi tehdit edici oyunculara, Sneijder, Bilal ve Selçuk gibi pasörlere sahip olmasına, skor olarak da öne geçmiş olmasına rağmen baskın yapamayışları oldu. Çok daha fazla ve etkili kontratak şansları yakalamalıydılar. Zaten bu eksiklik Hamzaoğlu’na Sneijder, Burak ve Podolski’yi çıkartma hakkı verdi. Normal şartlarda bu üç oyuncunun oyundan çıkması için, Drogba, Reus ve Mesut’un oyuna girmesi lazım.

Ancak sistem işlemedi işte. Ertuğrul Sağlam ise çaresizdi. Eksik kalan santrfordu, ancak elde olmayınca tüm orta saha ve savunma organizasyonunu değiştirdi. Yetmedi, yetmezdi. İki takım arasındaki şut kalitesi ve Muslera skorboardu belirledi.

Hamzaoğlu tarihi bir üçleme yaptı. Ve takımı çok tartışılmaya devam edecek. Çıldırtıcı bir çelişki..."