Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Tanman, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sonrası GS TV'ye açıklamalarda bulundu. Galatasaray olarak TFF seçimlerini Galatasaray doğruları çerçevesinde takip ettiklerini ifade eden Tanman, "Bugün önemli bir gün, mazbatamızı aldık. Başkanımız o nedenle beni görevlendirdi. Biz bu birliğin daha da güçlenmesini önemsiyoruz. Bütün kulüplerin sorunları var, bunlar toplantıda paylaşıldı" dedi.
 
“DEMİRÖREN’E DESTEK VERDİĞİMİZİ AÇIKLADIK”

Tanman, Kulüpler Birliği'nin bütünlüğü ve gelecek planlarının önemli olduğunu söyleyerek, “Bunun devamının sürdürülmesi için Yıldırım Demirören’e seçim sürecine kadar destek verdiğimizi açıkladık. Bu Kulüpler Birliği'nin bir tavsiye kararıdır. Seçime kadar bir süreç var. O süreci Galatasaray olarak izleyeceğiz. Onun da takipçisi olacağız. Seçim süreci toplantıda değerlendirildi. Ortaya Yıldırım Demirören ile, mevcut yönetim ile devam etmenin Kulüpler Birliği'nin devamlılığı için önemli olduğu görüşü çıktı. Kulüpler Birliği'nde bu düşünce ortaya çıktı ama bizim Galatasaray olarak izleyeceğimiz gelişmeleri takip edeceğimiz bir süreç olacak” diye konuştu.
 
Kulüplerin geçen yıllardaki uygulamalarla alakalı sıkıntıları olduğunu dile getiren Tanman, “Onların başında da oldu bittiye getirilen talimat değişiklikleri, saha kapatmaları, haksız para cezaları gibi rahatsızlık veren birçok konu var. Bu konularla alakalı Kulüpler Birliği'nin bir güç oluşturması ve karar mekanizmalarında en azından başvurulan bu konularda görüşü alınan bir nokta haline gelmesi kararlaştırıldı. Onun için de biz bu birliği önemsiyoruz. Bu birliğin güçlenmesini ve istenilen nihai hedefe ulaşmasını arzu ediyoruz. Seçime kadar bir süreç var. Gelişmeleri takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Çok sayıda Galatasaray taraftarı alınan bu karar tepki gösterdi.