Galatasaray Futbol A Takımı oyuncularından Umut Bulut, Bilal Kısa, Lionel Carole ve Jason Denayer, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci maçında oynanacak olan Astana karşılaşması öncesi açıklamalarda bulundu.

GSTV'ye açıklamalar yapan futbolcuların görüşleri şöyle oldu:

UMUT BULUT...

"Şampiyonlar ligine iyi başlayamadık. İnşallah Astana maçında galip gelip Şampiyonlar Ligi'nde ilk galibiyetimizi alacağız. Zor bir maç olacak, kolay değil. Astana'da ciddiye aldığımız bir rakip. Buraya kadar gelmiş çok önemli bir rakip olduğunu düşünüyoruz.

Biz kendi kalitemizi mücadelemizi sahaya yansıttığımız zaman ben inanıyorum ki iyi bir galibiyet alıp bundan sonraki maçlarda daha özgüvenli oynayacağımızı düşünüyorum.

Her maç tabi ki heyecan oluyor çünkü o müziği duyduğunuz zaman atmosfer çok farklı oluyor. Özellikle de içerideki maçlarda taraftarımızın da desteğiyle daha farklı bir atmosfer oluyor. Önemli maçlar oynadık. Benim de attığım goller var ve çok da önemli gollerdi. Onun için ayrıca sevinçliyim. Ama bundan sonraki dönemde de aynı şekilde önemli goller atıp takımıma katkı sağlamak istiyorum. İnşallah Astana maçında hem ben gollerime hem de takımım galibiyetlere başlar.

Tabi ki iki haftadır galip gelmemiz ve benim gol atmam hem benim için hem takımım için çok iyi bir özgüven oldu. Bunun verdiği özgüveni sahaya yansıttığımız zaman daha farklı bir Galatasaray izlettireceğiz. İnşallah ilk galibiyetimizi Astana'da alırız diyorum.

Atletico Madrid maçındaki atmosfer mükemmeldi. İçeride ve dışarıda taraftarın desteğine ihtiyacımız var. İnşallah güzel bir galibiyet alıp taraftarımıza ilk galibiyetimizi armağan etmek istiyoruz.
Gruptaki şansımızı yüksek görüyorum, gruptan çıkacağımıza da inanıyorum. A.Madrid biliyorsunuz ki son dönemlerdeki en tecrübeli takımlardan bir tanesi ama Benfica ve Astana ile çok rahat yarışabileceğimizi düşünüyorum. İnşallah kalan 5 maçımızda iyi sonuçlar alıp gruptan çıkarız.

BİLAL KISA...

"Evimizdeki Atletico Madrid maçında istemediğimiz bir sonuç aldık. İyi başlamak istiyorduk. Oyunun ilk yarısına baktığımızda istediğimiz bir oyun olmadı. Maçın ikinci yarısı umut veren bir oyun oldu. İkinci maçımız deplasmanda olacak. Astana grubumuzda zayıf görünüyor ama sonuçta Şampiyonlar Ligi'nde her maç çok zorlu. Bu da o maçlardan bir tanesi olacak. Tek düşüncemiz kazanmak olacak. Hocamız görev verirse Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçım olacak. Gerçekten çok özel bir maç olacak. Özel duygularla sahaya çıkacağım. Maçı kazandığımız zaman grupta tekrar bir başlangıç yapıp, gruptan çıkmak için avantajlı duruma geleceğiz. Ligde de toparlanmış durumdayız. Astana maçıyla da birlikte umarım güzel bir şekilde devam ederiz.

Şampiyonlar Ligi , her futbolcunun oynamak istediği kulvar. Atletico Madrid maçında annemin vefatı nedeniyle görev alamadım ama statta bulunmuştum.  Bu benim için inşallah iyi bir başlangıç olur. Tabii ki çok heyecanlıyım. Takım olarak iyi bir yoldayız. Geçmişimize baktığımız zaman kupalarla dolu bir kulübüz. Favori açıkçası biziz ama tabii ki sahada oynayarak kazanarak olan bir şey. Astana maçını kazandığımızda iyi bir yere geleceğimiz düşünüyorum. Tabii ki hedefimiz gruptan çıkmak. Bunu da başaracağız."

JASON DENAYER...

"Bu maç hiç de kolay olmayacak. Çok zor geçecek. Uzak bir deplasmana gideceğiz. Ayrıca suni çimde mücadele edeceğiz. Dolayısıyla bir an önce o zemine adapte olmamız gerekiyor.

Şampiyonlar Ligi'nin çok farklı bir havası var. Çünkü her ligin en iyi takımları burada oynuyor. Farklı ülkelerdeki takımlara karşı oynuyorsunuz. Dolayısıyla Şampiyonlar Ligi, ülke liglerine göre farklı bir stile sahip. Çok zorlu bir arena.

Gruptan çıkabilecek güce ve kaliteye sahibiz. Belki Atletico Madrid'e karşı galip gelemedik ama birçok pozisyona girdik. Topa da çoğunlukla sahip olan taraf bizdik. İyi bir takım olduğumuzu ve gruptan çıkacağımızı düşünüyorum.

Taraftarlarımızın bizi Kazakistan'da da desteklemesini bekliyorum."

LIONEL CAROLE...

"Zor bir maç olacak. Farklı bir ülkeye gidiyoruz.  Ayrıca bilmediğimiz bir zeminde oynayacağız. Ancak mücadelede elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Şampiyonlar Ligi'ndeki imaj çok farklı. Bütün takımlar çok güçlü ve her maçta atmosfer çok mükemmel. Futbolun en üst seviyesi burası. Ben de Atletico Madrid maçıyla Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçıma çıktım. Galatasaray taraftarı karşısında bu başlangıcı yapmak benim için çok farklı bir heyecandı. Taraftarımızın yarattığı ortam da mükemmeldi. Şampiyonlar Ligi'nde her zaman çok özel bir ortam var.

Türkiye Ligi'ndeki son iki maçı kazanmamız bize ekstra bir güven verdi. Biz kalitemizin farkındaydık ve iyi bir takım olduğumuzu biliyorduk. Şampiyonlar Ligi'nde de kalitemizi tekrar kanıtlamak ve bu iyi gidişi devam ettirmek istiyoruz. Atletico Madrid maçında taraftarlarımız mükemmeldi. İsteğim, deplasmanda oynayacağımız Astana maçına da taraftarımızın gelmesi ve bizi coşkuyla desteklemeleri."