Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mustafa Denizli, “Tempolu oynadığımız bölümlerde çok fazla pozisyon bulduk. Daha fazla gol atma imkanı vardı. Daha az görev verebildiğim oyuncuları da değerlendirme fırsatı buldum” dedi.

Yeni transfer Martin Linnes’in de ikinci maçına çıktığını hatırlatan Denizli, “Akhisar Belediyespor karşısında ve bugün Kastamonuspor 1966 karşısında farklı pozisyonlarda değerlendirdim. Transfer yapamadığınız zaman, kendi içinizden alternatif oyuncu üretmek durumundasınız. Onun da oynadığı pozisyonları değerlendirdik” diye konuştu.

“Transfer haberleri alakasız”

Son dönemde medyaya yansıyan bazı transfer haberleri olduğuna dikkati çeken Denizli, “Bazı futbolcularımızla ilgili bu durum bizi biraz rahatsız ediyor, demeyeyim ama alakası yok. Ne yapmak istediğimiz ve neler yapabileceğimizle ilgili yarın detaylı bir açıklamam olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Yönetimle arasında iletişim sorunu bulunmadığına vurgu yapan Denizli, şunları söyledi:

“Yönetimle çok net bir ilişkimiz var. Değerlendirmeleri başkanımız ve yöneticilerimizle yapıyoruz. Benim bu dönem itibarıyla ağırlıklı olarak düşündüğüm, takip ettiğim futbolcularla ilgili rapor başkanımızda var. Benim ara transferde öncelikli düşündüğüm isim Martin Benitez’di. Çeşitli aşamalarda bir araya gelindi. Kulübü, düşündüğümüz rakamların biraz üzerine çıktı. Bu aşamada UEFA ile ilgili durum da yaşandı. Bunun değerlendirmesini yaptık. Burada görev yaptığım sürece takımımı ve kulübümü düşünmek zorundayım. Başkanımızla bu konuyla ilgili saatlerce çalışma yaptık. Belli bir aşamaya geldik. Bizi esas zorlayan konu, UEFA’nın Galatasaray’la ilgili uyum anlaşmasının hayata geçirilmesi. Bu çerçeve hayat bulduğu zaman, transferle ilgili kulübün kasasından çıkacak paranın bizi olumsuz etkileyeceğini net bir şekilde görüyoruz. Diğer alternatifleri de değerlendirebilir miyiz, diye düşündük. Kendi içimizden de alternatif pozisyonlarda başarı sağlayacak oyuncu üretmemiz gerekiyor.”

“Burak’la görüşmedim”

Mustafa Denizli, İngiliz ekibi West Ham United’a transfer olabileceği ileri sürülen golcü oyuncu Burak Yılmaz’la bu konuda bir görüşmesinin olmadığını söyledi.

Ciddi bir teklif gelmesi durumunda oyuncunun bunu kendisiyle paylaşacağını aktaran tecrübeli teknik adam, “Teklif gelmiş midir bilmiyorum. Karar verecek olan da kulüp yönetimi ve ağırlıklı olarak benim. Takımımızın kadro yapısı ortadayken bu tip polemiklere çok fazla girmek istemiyorum. Net bir şekilde biz kadromuzu daha güçlendirme durumundayken, bu konuyla karşı karşıya kaldık” şeklinde konuştu.

“Çok olağanüstü bir durum olmazsa, Galatasaray’dan hiçbir oyuncu ayrılmayacak. Buna müsaade etmeyeceğim” ifadelerini kullanan Denizli, “Yönetimimiz de aynı kanaatte. Bu dönemi en sağlıklı nasıl geçiririz, onu düşünüyoruz. İlgilendiğimiz genç bir futbolcu var. İlk tercihimiz Martin Benitez’di. Diğeriyle görüşmeler devam ediyor. Henüz süreç bitmiş değil. Perşembe günü daha net konuşabilirim” şeklinde görüş belirtti.

“Gelecek sezonun kadrosunu oluşturmaya çalışıyoruz”

Sarı-kırmızılı teknik adam, ara transferde ilk düşüncelerinin, gelecek sezonun kadrosunu oluşturabilmek olduğunu aktardı.
UEFA Finansal Fair-Play kriterleri çerçevesinde yaşanan sorunların ileride daha sağlıksız bir durum ortaya çıkarabilme ihtimaline karşı, devre arasında önemli çalışmalar planladıklarını anlatan Denizli, şöyle konuştu:

“Gelecek sezon başında daha elverişsiz koşullarla karşı karşıya kalabilme ihtimaliyle, bu dönemde şartlarımız el verseydi, bu tablo bugün karşımıza çıkmasaydı, 4-5 futbolcu alıp, yaz transfer dönemini pas geçerek, şimdiden gelecek sezonun kadrosunu yapabilir miyiz diye düşünüyordum. Tecrübeli bir kadromuz var ancak buraya taze kan gerekiyor.”

Galatasaray’ın mücadele ettiği kulvarlarda hiçbir zaman rekabetin dışına düşmeyeceğine dikkati çeken sarı-kırmızılı çalıştırıcı, “Galatasaray’da hedeflerin ne olduğunu en iyi bilenlerdenim. Futbol olarak geriye düşmememiz lazım. Osmanlıspor maçı da beni bu konuda çok rahatsız etti. Biz mücadelemize devam edeceğiz ve bu mücadeleden geri düşmeyen arkadaşlar da bizimle olacak. Galatasaray maç kaybedecekse, mücadele ederek kaybetsin. İleri ki dönemde ciddi çalışmalar yapacağız. Bu şartlar bizi haziran ayına kadar nasıl götürür bilemiyorum ama şu anda var olan kadromuzla mücadele devam edecek” şeklinde konuştu.