Hücumda pasif kaldıklarını söyleyen tecrübeli hoca, “Bazı maçlarda 45 dakika 60 dakika yetmiyor. Bu isteği baştan ortaya koymamız lazım. Futbolcunun kırmızı kart gördükten sonra yapıyorsak bunu baştan da yapabiliriz demektir. Bu akşam ki görüntü son derece üzüntü verici Hücumda son derece pasif bir görüntü verdik” ifadelerini kullandı.

Maçın son bölümündeki beraberlik çabalarını yeterli olmadığını berliten Denizli, “Semih’in atılmasından sonra şok yaşadık. Oyun dönerdi. Bunu yapacak gücümüz vardı. Ama bu gücü harcamamız niye böyle kısıtlı onu bu hafta sorgulamamız lazım” şeklinde konuştu.

Karşılaşmayı kendi içlerinde eleştireceklerini ifade eden tecrübeli teknik adam, "Bu akşam buradan galibiyetle ayrılmak, bizim için son derece lüks bir skor olurdu. Kötü bir gece. Bize lig için umut aşılamayan bir görüntü ortaya koyduk. Bu, bizim adımıza sıkıntı veren bir dönem. Algımızda bir sorun yaşıyoruz demektir. Bunu en kısa zamanda gündeme getireceğiz, neler yapabiliriz diye paylaşacağız. Bize acil bir dönüş, çıkış lazım, bunu değerlendireceğiz" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "1,5 yılı tamamlayacağınızı söylediniz. Gerçekten tamamlayabilecek misiniz? Liderin 15 puanın gerisindesiniz, Beşiktaş'ı eksik maçları olduğu için katmıyorum. Galatasaray için lig bitti mi?" şeklindeki sorusu üzerine ise Denizli, şöyle konuştu:

"Bu akşam itibarıyla, ikinci yarının başladığı dönemdeki umutlarımız, hedeflerimiz neyse onun gerisinde olduğumuz bir gerçek. Bu sıkıntılı dönemde alacağımız sonuçlar ile UEFA'dan gelecek karar, büyük bir ihtimalle bizim için yol gösterici olacak. Orada ne karar çıkarsa çıksın bizim, Avrupa kupalarının birine katılma hakkını mutlaka elde etmemiz gerekiyor, bunu da mutlaka başaracağız, burada herhangi bir problem görmüyoruz. Bu tablo bizi rahatsız etti. Bütün yapılan kontratlar nihayete ermek için yapılır, ben de onun için yaptım. Ama sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz, bunu ben de takımım da belki yöneticiler de çekiyor. Dolayısıyla bunu herhangi birimizin tek başına ortadan kaldırması mümkün değil ancak hep birlikte bu olumsuz havayı mutlaka dağıtacağız."

"Bu takım bu şekilde devam ettirirse, ligde kalmaması için hiçbir neden yok"

Özat, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, güzel bir galibiyet aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. 

Yolun başında olduklarını kaydeden Özat, "İki deplasman, iki de büyük maçımız vardı, 4'te 0 da yapsak kimsenin bize bir şey deme hakkı yoktu ama 6 puan beklediğimizi söylemiştik. Bunlar geldi. Beşiktaş ve Osmanlıspor maçlarında da 3-4 puan daha alabilirsek önümüzün çok açık olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Özat şunları söyledi:

"Güven duymak, vermek, bunu boşa çıkarmamak da önemli. Tabii bunu aldığımız 7 puanla konuşmak daha kolay ama Allah korusun kaybettiğimiz günler de olacaktır. Önemli olan o zaman daha dik durabilmek. Şuna inanıyorum, bu takım birlik ve bütünlüğünü bu şekilde devam ettirirse, ligde kalmaması için hiçbir neden yok."