Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli,  takımının durumuyla ilgili, "Takımımızı bir ağaca benzetiyorum. Ağacımız kuvvetli  ama dallarda kuruma var. Kurtardık kurtardık, yoksa budama yapmak zorunda  kalırız" değerlendirmesini yaptı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Astana ile 1-1 berabere kaldıkları  maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, son durumu değerlendiren Denizli,  bir soru üzerine, "Kalitemizle ölçüşmeyen zamanlama ve pas hatalar yaptık. Bunlar  çözülebilir sorunlardır. Ben takımımızı bir ağaca benzetiyorum. Ağacımız kuvvetli  ama dallarda kuruma var. Ben gerekli suyu, gübreyi vermeye çalışıyorum. Kurtardık  kurtardık, yoksa budama yapmak zorunda kalırız" diye konuştu. 

Denizli, 1-1'lik beraberlikle UEFA Avrupa Ligi hedefine ulaştıklarını  ifade ederek, "Baskısı yüksek bir 90 dakika geride kaldı. Sadece kazanma  mecburiyeti olsa belki daha kolay geçecekti. Galip gelmek isterdik ama öyle ya da  böyle hedefimizi yakaladık" ifadelerini kullandı. 

"Sendeleriz ama düşmeyiz" 

Galatasaray'daki zorlu şartları bilerek göreve geldiğini aktaran  Denizli, şunları söyledi: 

"Kulübün 110 yıllık tarihine baktığımızda, Galatasaray'ın yetiştirdiği  ve Türk futboluna sunduğu benim gibi belki ikinci veya üçüncü bir isim yok.  Koşulların ne olduğuna bakmadan, aklımla ve kalbimle bu görevi kabul ettim.  Takımımı her zaman yarışın içinde tutmaya çalışacağım. Futbolda zor günler vardır  ve biz o günleri çok yaşadık. Özellikle beni yetiştiren bu camiada çok yaşadım. Galatasaray bu yarışların içinde olacak. Sıkıntıların hepsini aşacağız. Bu akşam  belki çok iyi bir futbol sergilemedik ama ben bunu doğal karşılıyorum. Biz  yolumuza devam edeceğiz. Sendeleriz ama asla hiçbir kulvarda düşmeyiz." 

Denizli, maç sonu yapılan protestoların hatırlatılması üzerine, "Bunu  çok fazla düşünmeye gerek yok. İlk defa yaşanan bir hadise değil. Zorluğumuz  şurada, geçmiş dönemlerdeki bazı başarılar, gereken neşterlerin vurulmasına mani  olabiliyor. Bizim gücümüz var ve tüm sıkıntıları aşarız" diye konuştu. 

"Taraftarımızla henüz ilişki kuramadık" 

Tecrübeli teknik adam, sarı-kırmızılı taraftarlarla henüz tam  iletişime geçemediklerine dikkati çekerek, "Takımlar başarılara bütün  birimleriyle gider. Kanadı kırık kuşun ne kadar uçmasını beklersiniz. Bizim büyük  başarılarımıza ortak olan taraftarımızla henüz o ilişkiyi kuramadık ama kuracağız" değerlendirmesini yaptı. 

Gelecek dönem de hem takımın taraftarları hem de taraftarların takımı  oyunun içine çekeceğini aktaran Denizli, "Bazı sıkıntılarımızı  paylaşamayacağımızı da takdir edersiniz. Bu sorunları çözeceğiz. Başka çaresi  yok. Bazen iyi şeyler olacak, bazen de acıtan şeyler olacak. Yaşayarak görmek  durumundayız. Bu tribünler Türkiye'ye birçok şarkı hediye etti. Yenilerini de edeceklerdir" şeklinde konuştu. 

"Şartlar değişir, hedefler değişmez" 

Denizli, Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki hedefleriyle ilgili  yönetilen bir soru üzerine, şu cevabı verdi: 

"Galatasaray'ın hedeflerini şartlar belirlemez. Kurulduğu günden bu  yana her türlü hedefi içinde barındıran bir camia. Bir yarış devam ediyorsa ve  içinde de biz varsak, defalarca yaptığımız gibi en iyisine ulaşmaya çalışırız.  Şartlar zaman zaman değişir ama hedef değişmez. Bu sıkıntıları ilk kez yaşamıyoruz. Her takımda da olabilir. Bu dönemi aşacağız." 

Denizli, Burak Yılmaz'a yönelik eleştirilerin aktarılması üzerine de,  "Burak bu ülkenin en büyük golcüsü. Bugün hem Selçuk hem de Burak büyük  fedakarlıklarla sahaya çıkmışlardır. Burak'ın Almanya dönüşünden itibaren hangi  şartlarda oynadığını bilemezsiniz. Ben biliyorum. Ayrıca Umut'tan da istifade  edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.