Fenerbahçe - Galatasaray maçının sonucu iki takıma da farklı yansıyacak. Pazar günü oynanacak derbi hem Fenerbahçe hem de Galatasaray açısından hayati bir önem taşıyor. Sarı-lacivertliler için 3 değil 2 farklı senaryo var. Kazanmak ya da kaybetmek. Beraberlik bile kaybetmeyle aynı şekilde değerlendiriliyor. Galatasaray ise 3 senaryoya da hazır.

Fenerbahçe kazanırsa

* Beşiktaş-Trabzonspor maçında çıkacak sonuca göre bir anda şampiyonluk potasına girilebilir.

* Yönetimin takıma, futbolcuların teknik heyete, taraftarın camiaya güveni artar. Şampiyonluk daha rahat konuşulmaya başlanır.

Fenerbahçe berabere kalırsa

* Fenerbahçe için beraberliğin, yenilgiden bir farkı yok. Trabzonspor, Beşiktaş’ı İstanbul’da yenerse maç eksiğine rağmen puan farkı 8’e kadar yükselecek. 

* Şampiyonluk konuşmaları bitecek. Camia içinde başarısızlığın sorumluları aranmaya başlanacak. Hedefe Ersun Yanal oturacak.

Fenerbahçe yenilirse

* 20 yıl sonra Galatasaray’a Kadıköy’de kaybetmenin vereceği enerji düşüklüğü camiada büyük çatırdamalara yol açacak.

* Sadece Ersun Yanal değil yönetimden bile istifalar istenmesi gündeme gelecek. Bazı görev değişiklikleri olacak.

Galatasaray kazanırsa

* Şampiyonluk şarkıları daha yüksek söylenecek. Fenerbahçe’yi 20 yıl sonra yenmenin vereceği enerjiyle başka şeyler konuşulacak.

Galatasaray berabere kalırsa

* Geçen sezon Başakşehir’le şampiyonluk yarışı devam ederken Kadıköy’de alınan beraberlik akıllara gelerek, yüksek sesli eleştiriler olmayacak.

Galatasaray kaybederse

* Trabzonspor’un Beşiktaş ve Yeni Malatyaspor maçlarından çıkaracağı puanlara göre fark bir anda 8’e çıkabilir. Trabzonspor’un, İstanbul’dan çıkaracağı puan da çok önemli.

Kaynak: Fotomaç