Spor Toto Süper Lig'de cumartesi günü oynayacağı Beşiktaş derbisi hazırlıklarına aralıksız devam eden Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, rakiplerinin önemli silahlarına karşı önlemlerini alıyor. Mancini Beşiktaş'ın en önemli silahı olarak Hugo Almeida'yı görüyor ve bunun için bir dizi tedbir alıyor.

SAVUNMAYA UYARILAR

Antalyaspor maçındaki hataların tekrarlanmasını istemeyen İtalyan çalıştırıcı, savunma oyuncularına sıkı uyarılarda bulundu. Aurelien Chedjou, Hakan Balta ve Semih Kaya ile özel ilgilenen Mancini, defans oyuncularından agresif olmalarını ve ceza alanında bu oyuncuya sıkı daraltma uygulamalarını istedi.

Siyah-beyazlıların diğer etkili silahları ise Olcay Şahan ve Gökhan Töre. Son 2 sezondur maç kaçırmayan ve istikrarıyla göze batan Olcay, Beşiktaş'ın gizli gol silahı. Gökhan Töre ise adam eksiltme yeteneği ve yaptığı isabetli ortalar ile savunmanın düzenini bozabiliyor. Defans kurgusunu Almeida-Olcay-Gökhan Töre üçlüsünü durdurma planı üzerine kuracak olan başarılı teknik adam savunma oyuncuları ve beklere bu üç isme sıkı baskı yapmaları konusunda direktifler verdi.

ALMEIDA'YA DİKKAT

Hugo Almeida bu sezon geride kalan 21 haftada 12 gol kaydetti. (Galatasaray maçı hükmen sonuçlandığı için golü dahil edilmedi) Almeida böylece Süper Lig kariyerinin en golcü sezonuna ulaştı. 2011-12 sezonunda Beşiktaş forması altında 25 lig maçında 11 gol atan Almeida geçen sezon 9 gol, 2010-11 sezonunda 4 gol atmıştı. Almeida 2 gol daha atarsa tüm kariyerinin en golcü sezonuna ulaşacak. (lig maçları baz alınırsa)

Hugo Almeida bu sezon geride kalan 21 haftada 12 gol kaydetti. (Galatasaray maçı hükmen sonuçlandığı için golü dahil edilmedi) Almeida böylece Süper Lig kariyerinin en golcü sezonuna ulaştı. 2011-12 sezonunda Beşiktaş forması altında 25 lig maçında 11 gol atan Portekizli, geçen sezon 9 gol, 2010-11 sezonunda 4 gol atmıştı. Almeida 2 gol daha atarsa lig bazında tüm kariyerinin en golcü sezonuna ulaşacak.