Bugünkü taktik idmanda Yedlin ile Oğulcan arasında forma mücadelesi yaşanacak.

Galatasaray'da, Fenerbahçe derbisinin mesaisi tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık iki haftadır gece gündüz kurmaylarıyla beraber derbi üzerinde çalışan sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, en doğru taktik ve en doğru tercihlerle sahada olmayı hedefliyor. 

Oğulcan sürprizi

Sezon başından bu yana Sacha Boey'in de sakatlıkları sebebiyle idealindeki sağ bek katkısını göremeyen tecrübeli teknik adam, milli arada Oğulcan'ın form grafiğinin yükselmesiyle yeni denemelerde bulunuyor.

Sağ bekte deneniyor

Bursaspor ile oynanan hazırlık maçında sağ bekte görev yapan ve iki asist, bir gollük katkı yapan Oğulcan Çağlayan, derbi öncesi de sağ bekte görev deneniyor. 

Bugüne kadar üçlü savunmayla sahada olan ancak bu hafta 4'lü denemelerinde de bulunan rakip Fenerbahçe, karşı beklerin hücumda belirleyici olacağını düşünen Terim'in derbiye Oğulcan çıkma ihtimali azımsanmayacak seviyede. 

Bugün belli olacak

DeAndre Yedlin'in uzun yolculuktan gelmesi de Terim'in bu fikrini güçlendiren unsurlardan biri. İki isim arasındaki tercih bugünkü taktik antrenmanda sonra belli olacak.

Öte yandan, sarı-kırmızılı takımla bu sezon 3 maçta sahaya çıkan 25 yaşındaki sağ kanat oyuncusu skor üretemedi. Oğulcan'ın Galatasaray'la olan sözleşmesi 30 Haziran 2024 yılına kadar devam ediyor.

(Ajansspor / Burhan Can Terzi)