Galibiyetle ilgili konuşan Domenec Torrent "Oyuncuların başlangıcıyla ilgili memnunuz. Deneyimli olduğum için milli aralardan sonra ne olduğunu bilirim. her zaman zor maçlar oynanır. Farklı çalışıyorlar, kendilerini milli takımda hissediyorlar. Milli takımdan sonra bu maça odaklanmanın ne kadar önemli olduğunu anlattık. Kerem Aktürkoğlu sakatlandı. Sofiane Feghouli ve Mustafa Muhammed sakat döndü. Taylan Antalyalı ev Alexandur Cicaldau daha fazla oynayamayacaklarını belirterek değişiklik istediler. Takımdan, taraftar ve başkandan bu galibiyet için memnunuz." dedi.

"MUHAMMED VE FEGHOULI OYNAMAZ"

Maçta sakatlanan Kerem Aktürkoğlu'nun durumunun kontrollerden sonra netleşeceğini vurgulayan İspanyol teknik adam "Sakatlıklara pazar günü bakacağız. Sonrasında Fenerbahçe'ye en iyi şekilde hazırlanacağız. Kimlerle oynayacağımızı bilmiyoruz ama en iyi şekilde oynayacağız. Mustafa Muhammed ve Sofiane Feghouli'nin derbide oynama ihtimali yok." ifadelerini kullandı.

TRT Spor'un yorumcusu, Galatasaraylı taraftarları kızdırdı! TRT Spor'un yorumcusu, Galatasaraylı taraftarları kızdırdı!

KEREM AKTÜRKOĞLU SÖZLERİ

Kerem Aktürkoğlu'nun durumu hakkında bilgi vermesi istenen sarı-kırmızılı teknik adam "Kulüp doktorumuzla konuştum. Kerem'e testler yapacağız. Her gün gözden geçireceğiz. Derbide Kerem oynayacak mı, oynamayacak mı öyle karar vereceğiz. Önce testler yapmak gerekecek. Bu bir sakatlanmaysa ne kadar sürede iyileşebilir, eğer sakatlık değil de rahatsızlık ise nasıl yardımcı olabiliriz ona bakacağız. Pazar günü biraz daha fazla bilgimiz olacak. Tıbbi süreçten geçmesi gerekiyor çünkü. Milli takımdan dönünce yaşanan problemlerden biri de bu. Başka büyük takımlarda da çalışırken de oyuncular benzer sıkıntıları yaşıyorlardı." şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE DERBİSİNİ KAZANMAYA..."

Basın toplantısında da Fenerbahçe derbisiyle ilgili konuşan Torrent "Hangi oyuncularımızın oynayacağını netleştirmemiz gerekiyor. Fenerbahçe maçında kimlerin oynayacağını net şekilde bilmiyoruz. Bütün Türkiye ve Galatasaray için ne kadar önemli bir maç olduğunu biliyoruz. Önceki çalıştığım ülkelerden büyük derbileri biliyorum. Her iki takımın taraftarı için de çok önemli bir maç. Şu an için ilk 11'imiz kim olur, şu anda bilemiyorum. Biliyorum ki kim oynarsa oynasın biz iyi şekilde mücadele edeceğiz. İlk önce bizim için önemli maç Fatih Karagümrük'tü. Fenerbahçe'yi de iyi şekilde analiz edip nasıl kazanmamız gerektiğini öğreneceğiz. Biz her maça kazanmak için çıkıyoruz. Burada bir sınav olmadığını da bilmek gerekiyor. Sınavdan 9 alabilirsiniz mesela. Rakip 9.5 aldıysa maçı kazanmış olabilir. Derbide çok iyi mücadele edeceğiz. Oyuncular benden bile daha iyi biliyor derbinin ne kadar önemli olduğunu. Kadıköy'de 90 dakika, 100 dakika ellerinden ne geliyorsa en iyi şekilde oynayacaklar." açıklamasını yaptı. 

"PİSLİK ATABİLİRLER"

Galatasaray'da yaşananlar ve çıkan haberlerle ilgili açıklama yapan Torrent "Kulüpte biraz karışık bir hafta geçirdik. Herhangi bir insanın meraklanması durumunda, sportif direktörümüz veya bizim ekibimiz motive mi diye. Ben Türkiye'deyim ve her gün birçok yanlış haber çıkıyor. Önümüzdeki maçlarda ne olacak bilmiyorum ama motivasyon olarak teknik ekip ve sportif direktörün motivasyonu en üst seviyede. Herhangi bir şüphe olmasın. Beni ailem belli bir şekilde eğitti. Ne olursa olsun, beni Galatasaray işe aldı, sportif direktörümüzü de. Yaptığımız işle ilgili eleştiri olabilir ama profesyonel olarak elimizden geleni son ana kadar vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Herhangi bir insan pislik atmak istiyorsa devam edebilir. Biz hep önümüzdeki maçı kazanmak için mücadele ediyor olacağız." dedi.

"ZOR OLACAĞINI BİLİYORDUM"

Performanslarla ilgili konuşan İspanyol teknik adam "Deneyimim sebebiyle bu maçın zor olacağını biliyordum. Milli takım dönüşü belli şeyler başınıza gelebilir. Çoğunluğu uzun yolculuklar sonrası yorgun geliyorlar. Feghouli ve Mustafa gibi sakat gelebiliyorlar. Kerem gibi 30. dakikada sakatlanabiliyorlar. Alex ve Taylan gibi devre arasında yorgun olabiliyorlar. Özellikle o yüzden ilk 45 dakikada oyuncunun performansından memnunum. Oynamak istediğimiz şeyi oynadık. İnanılmaz bir efor sarf etti oyuncular. Hepsini tebrik ederim. Bu tebriği aynı zamanda taraftarımız ve kulübümüzle paylaşmak isterim. Her gün gelişiyoruz ama asla yeterli değil. İniş çıkışlar olabilir. Bazen 30, 45, 60 dakika iyi oynayabiliyoruz. Bir sonraki maçta düşüş yaşayabiliyoruz. Varmak istediğimiz çok net. Oynamak istediğimiz şey aşağı yukarı bu. Hem oynamış olanlara hem yedek kulübesinde olanlara adanmışlıkları için müteşekkirim." açıklamasuını yaptı.

"HAYALLERİ GALATASARAY"

Galatasaray'la ilgili sözlerine devam eden Torrent "Olay sadece kazanmak ya da kaybetmek değil. Futbol bundan ibaret değil. Genç oyuncuları çok iyi şekilde takip ediyoruz. Geçen gün gidip izledim ama biz gidemediğimiz zaman da maçları takip eden ekibimizden biri var. İsimlerini vermeyeceğim ama 2-3 oyuncuyu çok beğendim. Takım için biraz karışık bir dönem. Gençler adına ekstra bir baskı oluşturmak için iyi bir an olmayabilir. Sezon öncesi dönemim olsun isterdim. 1.5 aylık bir dönemimiz olsa, gençlere fırsat verme şansımız da olsa 1'den fazlasına fırsat verebilirdim. Takım çok iyi sonuçlar alıyorken bu oyuncuları ufak ufak oynatmak daha iyidir. Zor durumdayken gençleri takıma dahil etmek gençler adına ekstra zor olur. Geçmişimde, Barcelona'da da yaptığımız gibi genç oyuncuların a takımla çalışıyor olması önemli. Çünkü, onların ruhlarında gerçekten Galatasaray vardır. Hayalleri Galatasaray için oynamak. Başka kulüp yok. Dolayısıyla ekstra bir şey veriyorlar sahaya, o da kalpleri." dedi.

(Sporx)