Ligin şüphesiz en hararetli karşılaşması olan Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesinde devrim gibi bir yenilik yaşanabilir.

Süper Lig'de Mehmet Büyükekşi'nin Türkiye Futbol Federasyonu'na başkan seçilmesi sonrası yaşanan değişim rüzgarı devam ederken, sezon başında duyurulan “Süper Lig'de 2022-23 sezonu hakemliğe getirilen yeniliklerle başlıyor” başlığı altında bir maddeden bahsedilmiş, “Bazı Avrupa ülkeleri ile UEFA ve CONMEBOL arasında uygulanan 'hakem değişim programı’ (Erasmus) gerekirse devreye sokulacak” maddesi TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından yeniden gündeme getirilmişti.

BUGÜN SUNACAK

Süper Lig'deki istisnasız her takım ortak şikayeti olan hakem kararları ve kulüplerin hakem serzenişleri sonrası Başkan Büyükekşi'nin bugün yapılacak olan geniş kapsamlı istişare toplantısında 'hakem değişim' fikrini tekrar gündeme getireceği ve bu fikrine destek isteyeceği iddia edildi.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY'A YANIT

TFF yönetimi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un gündeme getirdiği “yabancı hakem” çağrısı ile Galatasaray tarafından yapılan “ VAR” çağrılarına bu şekilde cevap vermeye çalışacak. TFF’nin bu konuda bir ön çalışma yaptığı hatta CONMEBOL yönetimi ile temas kurduğu ve bir hakem ismi aldığı ise gelen bilgiler arasında.

Tümer Metin: "Rams Park'daki derbide fark yaratır" Tümer Metin: "Rams Park'daki derbide fark yaratır"

GÜNDEMDEKİ İSİM BELLİ OLDU

Bu hakemin ise Şili Futbol Federasyonu’na bağlı Piero Maza olduğu öne sürüldü. Maza'nın Dünya Kupası dönüşünde oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray maçında düdük çalacağı konuşuluyor.

(Milli Gazete)