Mukaveleleri bitecek olan Hamit Altıntop, Sabri Sarıoğlu, Emre Çolak ve kiralık Jason Denayer’in ayrılmasıyla toplam 17.6 milyon TL’lik maaşları kasada kalacak.

Yönetim ayrıca tepki çeken Umut Bulut ve Tarık Çamdal’ın yanı sıra bekleneni veremeyen Jose Rodriguez’i de gönderip toplam 12,6 milyon TL’lik yükten kurtulacak.

OPSİYONLU SATIŞLAR OLURSA 113’E ÇIKIYOR

Aslan kiralık oyuncularını da elden çıkartıp gelir yaratmak istiyor.

Bu sezon Genoa’da oynamasına karşın maaşının 3’te 2’si olan 4.5 milyon TL’yi halen G.Saray’ın ödediği Blerim Dzemaili’yle yollar ayrılacak. Kayseri’de oynayan Furkan Özçal’ı da kadroda düşünmeyen yönetim, yıllık garanti ücreti olarak 1 milyon 650 milyon TL’nin kasada kalmasını sağlayacak.

Bruma, Alex Telles, Sercan Yıldırım, Jem Paul Karacan ve Salih Dursun’un kiralık sözleşmelerinde opsiyon maddeleri yer alıyor. Bu 5 oyuncuyu satmak isteyen Sarı-Kırmızılılar, böylece yıllık 14.4 milyon TL maaş ödemekten kurtulacak.

Eğer bu isimler, kontratlarındaki opsiyon rakamları üzerinden satılırsa. yaklaşık 60 milyon TL’lik gelir sağlanacak. Ayrılacak isimlerin 53 milyon TL’lik maaşıyla birlikte rakam 113 milyon TL’ye ulaşacak.