Marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’ın yaptığı dünya futbolunun en değerli ilk 50 kulüp markası sıralamasında 3 Türk takımı var: Galatasaray , 116 milyon dolarlık marka değeri ile 17., Fenerbahçe 95 milyon dolarla 22. sırada, Beşiktaş ise 71 milyon dolarla 36. sırada...

Bu yıl dünyanın en değerli futbol kulübü ise geçen yılın birincisi Manchester United’ı 860 milyon dolar marka değeri ile geride bırakan Bayern Münih oldu. Bavyera ekibi, maç hasılatı, yayın gelirleri, lisans hakkı ve sponsorluk gibi kazançların yanı sıra gösterdiği sportif başarıyla listenin en tepesinde yer aldı.
Listenin toplam marka değeri ise 8 Onbahis milyar 601 milyon dolar.

Türk futbolunda 3 Temmuz süreciyle başlayan süreç ve UEFA ile gergin ilişkiler, geçen yılki araştırmaya da yansımış ve o yıl için Türk takımları dünyanın en değerli ilk 50 futbol kulübü markası listesi için yapılan değerlendirmelere dahil edilmemişti.

Bu yılk listede ilk 10 içerisinde 5 İngiliz, 2 Alman, 2 İspanyol ve 1 İtalyan kulübü bulunurken, İngiltere 14 futbol takımı ile listede yer aldı. Almanya’dan 8, İtalya’dan 7, Brezilya ve İspanya’dan ise 5’er takım listeye girdi. Listede Real Madrid 3., Barcelona 4., Chelsea de 5. oldu.