Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın haberine göre, ilk planda Florya ile ilişkiler için İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan’a daha fazla sorumluluk veren sarı-kırmızılılarda, fayda sağlanamayan oyuncuların isimleri de netleşti. Bu kapsamda 3 milyon euroya Olympiakos’tan alınan ve yıllık 3 milyon euro ödenen Albet Riera devre arasında gönderilecek. Yabancı kontenjanı yüzünden Türkiye’de süre alamayan İspanyol futbolcunun yanı sıra, Kayserispor’dan 8.6 milyon euroya transfer edilen ancak Roberto Mancini döneminde ligde forma giyemeyen Nordin Amrabat’ın da kiralanması ya da satılması kararı alındı.  

4.5 milyon euroya Kasımpaşa’dan alınan ancak beklentilere yanıt veremeyen Yekta Kurtuluş da gözden çıkarıldı. Çok sayıda Anadolu kulübünün radarında olan Yekta’nın takasta kullanılabileceği belirtildi.

Diğer taraftan Mancini’nin gözüne giremeyen Engin Baytar’ın da topun ağzında olduğu bildirildi. Kadroya girememesine rağmen yıllık 900 bin TL kazanan Yiğit Gökoğlan’ın da gönderilmesine karar verildi. Sarı-kırmızılı kulüp, Yiğit için Manisaspor’a 2.5 milyon euro bonservis bedeli ödemişti.