Derbi yenilgisi sonrası toplanan sarı kırmızılı yönetim, Mancini’nin güllük gülistanlık bir takım devralmadığını belirtirken, özellikle transfere ilişkin kararlar aldı.

Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası zirvenin 9 puan gerisinde kalan Galatasaray’da acilen kriz masası kuruldu. Kadıköy’de alınan 2-0’lık yenilgi sonrası Başkan Ünal Aysal ve yönetim kurulu Galatasaray Adası’nda bir araya geldi.

Toplantıda başkan Aysal ve yöneticiler, takımın kötü gidişi hakkında önemli tespitlerde bulundu.

"SEZON BAŞINA BAKIN"

Toplantıda dile getirilen görüşleri şöyle özetlemek mümkün:

“Kimse Mancini’nin nasıl bir takım ve miras aldığını konuşmuyor. Hoca sanki güllük gülistanlık bir takım devraldı. G.Saray’ın geldiği yere kimse bakmıyor. Takım içindeki düşüş Süper Kupa finalinden sonra başladı. Real Madrid’e karşı alınan 6-1’lik yenilgi takımda büyük bir tahribat bıraktı. G.Saray büyük bir psikolojik hasara uğradı.”

“G.Saray takımı Mancini’den önce ligde 4 maçta 8 puan kaybetti. Yani Mancini böyle durumdaki bir takımı devraldı. Düşüş bugün başlamadı. Mancini, 4 beraberlik ve 6-1’lik skor ile demoralize olmuş bir takım aldı. Mancini’nin bir diğer handikapı da takımı tanımıyor oluşu... Kesinlikle biraz zamana ihtiyacı var.”

AYSAL’DAN AÇIKLAMALAR

Başkan Ünal Aysal Florya’ya yaptığı moral ziyaretlerinin nedenini bu konuya bağladı ve “Mancini’nin zamanın yanı sıra desteğe ihtiyacı var. Florya’ya gitmemin sebebi de onun kredisini takım üzerinde açıkça teşhis etmek.. Kendi gücümü onun üzerinde desteklemeye çalışıyorum. Buna gerek kalmadığı zaman eskiye döneceğim.”

Bu yorumların ardından konu Mancini’nin G.Saray takımı ve yerli oyuncu kadrosu hakkında verdiği rapora geldi.

“Yeterli ve gerekli tedbirler mevsim başında Florya’daki ekip tarafından alınmadığı için mutlaka yerli oyuncu takviyesi yapmalıyız. 6+0+4 kuralının getirilmesine rağmen sezon başında Türk oyuncu almadık. Mancini, 6+0+4 formülü içinde G.Saray’ın kadrosunun yeterli olmadığını düşünüyor. Bu konunun büyük bir sıkıntıya neden olduğunu belirtiyor. Haklı da. Ocak ayında mutlaka ve mutlaka Türk oyuncu kadrosu zenginleştirilecek”

Bütün bu konuşmalar sonrası yönetimde şu kritik kararlar alındı:

1- Ocak ayında G.Saray’a oyuncu takviyesi yapılacak. Fayda sağlamayan yabancı oyuncular takımdan gönderilecek. Ve G.Saray’da bir-iki futbolcu ile yabancı değişimi yaşanacak

2- 6+0+4 uygulamasına karşın yaz döneminde ihmal edilmiş olan Türk oyuncu kadrosu zenginleştirilecek. Bu uygulama nedeniyle G.Saray’ın yerli kadrosu yetersiz ve zayıf. Ve kadroya en az 3 Türk oyuncu takviyesi yapılacak.

3- Mancini’ye sadece Florya’ya atanan Lütfi Arıboğan değil, bir süre daha Florya’ya giderek başkan Ünal Aysal da destek olacak. Takımı tanıma safhasında olan İtalyan hocanın bu süreçte arkasında durulacak

FATİH TERİMLİ GALATASARAY

LİG
Galatasaray 2-1 Gaziantepspor
Bursaspor 1-1 Galatasaray
Eskişehirspor 0-0 Galatasaray
Galatasaray 1-1 Antalyaspor
Beşiktaş 1-2 Galatasaray (0-3 tescil edildi)
Galatasaray 1-1 Çaykur Rizespor (Ümit Davala ve Hasan Şaş maça çıktı)

ŞAMPİYONLAR LİGİ 
Galatasaray 1-6 Real Madrid

MANCINILİ GALATASARAY

LİG
Akhisar Bld 2-1 Galatasaray 
Galatasaray 2-1 Karabükspor
Kayserispor 2- 4 Galatasaray 
Galatasaray 2-1 Torku Konyaspor
Fenerbahçe 2-0 Galatasaray

ŞAMPİYONLAR LİGİ
Juventus 2-2 Galatasaray
Galatasaray 3-1 Kopenhag
Kopenhag 1-0 Galatasaray