7Galatasaray'ın devre arasında 10 milyon Euro bonservis ücretiyle transfer ettiği Mbaye Diagne, maçta biri penaltıdan 2 gol atarak 3 puana katkıda bulundu.

Fakat mücadelenin son dakikasında yaptığı bencillik tepkiye neden oldu. Türk Telekom Stadyumu'nda 90+3. dakikada ceza sahasında topla buluşan Diagne bencilce davranıp şut çekti ve üstten auta çıktı. 

Müsait pozsyondaki takım arkadaşlarına vermeyip kaçırdığı gol sonrası Fatih Terim’in direkt soyunma odasına gitmesi çekti. Terim mücadelenin son 2 dakikasında kulübede bulunmadı.

"Ciddiyetten uzaklaştıkları zaman hoşlanmıyorum"

Maçın sonunda sinirlenmesine ilişkin olarak Terim, "Diagne'yle bir alakası yok, geneldi. Çok da az kalmıştı. Kızdım ama Diagne'ye değil, herkese. Çok da kızmamam lazım ama ciddiyetten uzaklaştıkları zaman hoşlanmıyorum"

"Pas vermeme devam etti"

"Geçen hafta da Diagne iyiydi. Diagne gol atmak için oynuyor, o da atıyor. Atması da bizim için çok önemli. Yoksa ikinci yarının başından itibaren başlayan kendisinden daha iyi pozisyondakine pas vermeme devam etti. 11'e 10 kalmışsınız, öyle bir senaryoyla oynamalısınız

Mbaye Diagne, maçta 2 kez topu ağlara göndererek Galatasaray'daki gol  sayısını 8 yaptı. Senegalli futbolcu, Galatasaray'daki gollerinin 5'ini penaltıdan  kaydetti. Mbaye Diagne, sezonun ilk yarısında forma giydiği Kasımpaşa'da çıktığı 17 lig maçında 20 kez fileleri havalandırmıştı