İlk planda Mbaye Diagne'ye 15 milyon Euro baremi koyan Galatasaray, bu kararından vazgeçti. 

Bir aydır sonuç alamayan sarı-kırmızılılar, fiyatını 13 milyon Euro'ya çekme kararı aldı. Yöneticilerin "31 golle gol kralı oldu. Afrika Kupası'nda finale çıktı. Bu şartlarda zarar edemeyiz. Aldığımız fiyat olan 13 milyon Euro'ya bırakırız" dediği öğrenildi.

(Sabah)

Mbaye Diagne kimdir?

1991'de Senegal'in başkenti Dakar'da dünyaya gelen Mbaye Diagne, futbola İtalya'da başladı. Şimdilerde Serie D'de mücadele veren AC Bra'da kendini gösteren Diagne, 2013'te 100 bin Euro karşılığında İtalyan devi Juventus'a transfer oldu.

Juventus'ta bulunduğu süre boyunca sırayla Ajaccio, Lierse, Al Shabab ve Westerlo'ya kiralanan Diagne, 2015'in yazında 1 milyon Euro karşılığında Juventus'tan ayrılıp Macar ekibi Ujpest'in yolunu tuttu. Ujpest'te bir buçuk sezon geçiren Senegalli golcü, 2016'nın Şubat ayında Çin ekibi Tianjin Teda'ya transfer oldu. Diagne, Çin macerasının ardından da 2018'in Ocak ayında Kasımpaşa'ya geldi.

Kariyerinin en iyi dönemlerini Kasımpaşa'da geçiren 28 yaşındaki Senegalli golcü, henüz milli takım forması giymedi. Süper Lig'de şu ana kadar toplam 34 maça çıkan Diagne, bu maçlarda 32 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.