Maç sonrası açıklamalarda bulunan Albayrak, birkaç oyuncunun transferi konusunda oyuncuların kendileriyle ve kulüpleriyle anlaşma sağladıklarını ifade etti.

Galatasaray taraftarlarına ikinci yarı bambaşka bir takım izleteceklerini söyleyen Albayrak "İlk yarıyı 6 puan geride bitirirsek, konuştuğumuz ve anlaştığımız futbolcuları kadromuza kattığımız takdirde bambaşka bir Galatasaray olacak. O zaman farklı şeyler konuşacağız" dedi.

MERAK EDİLİYOR

Albayrak, bu isimlerin kimler olduğu hakkında bilgi vermezken sarı kırmızılı taraftarlar özellikle golcü olarak hangi ismin transfer edileceğini merak etmeye başladı.

Galatasaray'ın eski futbolcusu Didier Drogba'dan sarı kırmızılı takıma Wilfried Bony önerisi geldi. Drogba, sarı-kırmızılılara uzun süreli sakatlığının ardından sahalara dönen Bony'nin ismini verdi, Cimbom da yıldız ismi takibe aldı.

Didier Drogba kimdir

Fildişi Sahilli, Galatasaray'da forma giyen futbolcu.

Didier Drogba 11 Mart 1978 tarihinde Fildişi Sahili'nin Abidjan şehrinde dünyaya geldi. 5 yaşındayken ailesi tarafından, profesyonel futbolcu olan dayısı Michel Goba'nın yanına, Fransa'ya gönderildi. 3 yıl sonra ailesinin yanına dönen Drogba burada kısa süre kaldıktan sonra ailesinin işini kaybetmesi üzerine Fransa'ya dayısının yanına geri döndü. Ailesi Fransa'ya taşınınca, tekrar onların yanına dönmüş ve onlarla yaşamaya başlamıştır. 

Drogba, futbol kariyerine 15 yaşındayken Fransa'da Levallois adlı yarı profesyonel bir kulüpte başlamıştır. 2002 yılında Guingamp'a transfer olan Drogba, 45 maçta 20 gol atmış ve gösterdiği performansla 2003 yılında Marsilya takımına transfer olmuştur. Takımda bir sezon geçiren Didier Drogba, ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yer almış ve ilk Şampiyonlar Ligi golünü Real Madrid karşılaşmasında atmıştır.

2004 yılında Roman Abramoviç'in satın aldığı Chelsea takımına transfer olmuştur. Chelsea'de 8 sezon forma giyen Didier Drogba, bu takımda 226 lig maçına çıkmış, 100 gol kaydetmiştir. Chelsea tarihinin en skorer 4. oyuncusu olmayı başaran Drogba, Chelsea'de bulunduğu dönem boyunca; 3 kere Premier League, 4 kere FA Cup, 2 kere Lig Kupası, 2 kere Community Shield ve 1 kere Şampiyonlar Ligi kupası kaldırma başarısı göstermiştir. 

2012 yılında Shanghai Shenhua'ya transfer olan Fildişili oyuncu bu takımda yarım sezon kalmış ve 11 maçta 8 gol kaydetmiştir. Drogba şu anda Süper Lig ekiplerinden Galatasaray ve Fildişi Sahili Millî Futbol Takımı formasını giymektedir.

Sporx