Galatasaray'dan sezon sonu biten sözleşmesini 'karşılıklı anlaşmayla' uzatmayarak ayrılan Didier Drogba 3puan.com'a konuştu.

Neden gitti? Neye seviniyor? En büyük üzüntüsü ne? Soma için hakkında çıkan haberlere ne diyor?
 

İşte Didier Drogba'nın ağzından vedası:

"Ayrıldığıma çok üzülüyorum. Burayı çok sevdim. Gerçek futbol ve takım aşkını burada gördüm. Unutulmaz maçlarda forma giydim, zaferler kazandım. Kaybettiğimiz maçlar da oldu. Ama Galatasaray formasını her giydiğimde mutlu çıktım sahaya. Taraftara aşık oldum. Onlar için oynadım. Umarım onlar da benden memnun kalmışlardır. Çünkü bu işin ana noktası taraftarınızı mutlu etmektir. Çünkü onlar seninle sevinir, seninle üzülür. 

***

Galatasaray'da her şeyi kazandım. Lig, Kupa, Süper Kupa.. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final. Unutulmaz bir Juventus maçı... Biraz daha şansımız olsaydı daha iyilerini de yapabilirdik. Görevimi yaptığımı düşünüyorum. Ama buradan topa vuramadan ayrılmak istemezdim. Taraftarla vedalaşmadan, onlara el sallamadan gitmek doğru olmadı. Bir gün döneceğim. O eli sallayacağım, o yumruğu sıkacağım. Onlar da beni alkışlayarak gönderecek. Buna inanıyorum ve bunun için elimden geleni yapacağım. 

***

Çok sevindiğim ve çok üzüldüğüm anlar da oldu. Ama ben bunların dedikodusunu ya da yorumunu yapmam. Çünkü futbolda bunların, bu duyguların hepsi var. Ne bir eksik, ne bir fazla, futbol oynayan bir insan ne yaşamalıysa onu yaşadım İstanbul'da. İstanbul demişken, burası muhteşem bir şehir. Keyfini çıkartmaya çalışın lütfen. İstanbul'dan memnundun niye gittin diyecek olursanız... Gitmem gerekiyordu. Ailem var. Onlara zaman ayırmalıyım artık. 

***

Son olaraksa Soma'da yaşananlardan bahsetmek istiyorum. Çok üzgünüm. Böyle bir faciaya kayıtsız kalmak mümkün değil. İnsanın içinde garip hisler uyanıyor. Ama hakkımda dedikodular çıkmış. Allah'a inanan bir insan olarak, yaşayan ya da ölmüş, kötü bir kazaya kurban olmuş insanlar üzerinden prim yapmak benim insanlığımda yok. Yapmadığım birşey için ölmüş insanların üzerinden yalanlar dönüyor. Ben bir şey yaparsam da ondan kimsenin haberi olmaz. Böyle yardımlar şov amaçlı değildir.

***

Büyük Galatasaray taraftarı, büyük kulüplerinin değerini bilsinler. O formayı yücelten her futbolcuyu dün olduğu gibi yarın da desteklesinler. Tüm zaferler onların olsun."