Kozak "Performansı eleştirilen bir futbolcunun sözleşmesi uzatılıyor" ifadesini kullanırken, Umut Bulut göndermesinde bulundu. 
 
Kulübün toplam borcu şok etti: 995 milyon lira...
 
Galatasaray Kulübü'nün toplam borcunun 995 milyon lira  olduğu açıklandı.
 
Mali sunum
 
Galatasaray Lisesi'ndeki Tevfik Fikret Salonu'nda düzenlenen kasım ayı  olağan divan kurulu toplantısında konuşan yönetim kurulu muhasip üyesi Tayfun  Demir, sarı-kırmızılı kulübün 1 Ocak-30 Eylül arasındaki 9 aylık süreçteki mali  durumu hakkında sunum yaptı.
 
Kulübün yıllık zararının toplam 216,2 milyon lira olduğunu kaydeden  Demir, konsolide borç alacak farkının 995 milyon lira (327 milyon dolar) olarak  gerçekleştiğini aktardı. Haziran ayında borcun 919,4 milyon lira olduğunu  hatırlatan Tayfun Demir, aradaki farkın kurdaki artıştan dolayı meydana geldiğini  açıkladı. 
 
"Galatasaray'ı batıran Ünal Aysal ortadan kayboldu"
 
Galatasaray'ın divan toplantılarının renkli siması Hayri Kozak, yaptığı konuşmada sürekli mali konularda kritik yapmasının muhalefet olmadığını, çünkü kendisinin yönetimsel amacının bulunmadığını belirterek şu konuşmayı yaptı.
 
"Giderler giderler asıl dert. Öyle 3-5 personel çıkarıp tasarruf yaparak bu iş düzelmez. Giderler sürekli artıyor. Yine bir mukavele kırıntısı olarak bir futbolcuya gereksiz yere 3 milyon euro daha verilecek. 2004 yılından bu yana en yüksek yönetici alacağı 9 milyon tl olmuş. İlk defa 26.2 milyon yönetim alacaklı olmuş. Adam çıkmış cebinden nakit vermiş, niye vermiş Galatasaray'ı için vermiş. Teminatlar var, bunun büyük kısmı sayın başkana ait. Niye veriyor sorumlulukları var. Ama böyle nereye gidecek? Geliri çok artırmışız, 400 milyona çıkmış ama aynı yıl 600 milyon gider olmuş. Gelirini en fazla artırdığın dönemde 200 milyon açık varsa nasıl düzelecek bu gidişat?
 
Son 3 ayda banka borçları 104 milyon artmış. Teminatlar ise kulüp rekoru 1 milyar 800 milyona ulaşmış. Bankadan aldığımız her kredinin en az üz misli teminat alıyorlar.
 
Stadın yanına salon yapmak için yola çıktık. Ama daha stadın üst hakkını almadık. Salonu yapmaya izin verirler, çünkü salonu yapınca adamın arazisinin üstüne salon yapacaksın. Salon da onun olacak.
Vergi borcu var önemli miktarda. Uzlaşma için başvurmuşuz, 1.5 yıldır cevap verilmemiş."
Divan'da söz alan üyelerden eski yönetici Taner Aşkın ise eski başkan Ünal Aysal'a ağır suçlamada bulundu ve kulübü borca sokup kaçmakla itham etti. Taner Aşkın, Ünal Aysal için şu tenkitte bulundu.
"Bu borcun 100 milyon dolarını tek başına gerçekleştirmiş başkan olan Ünal Aysal kaçıp gitti ve biz bu kişiyi ibra ettik. Hiç ortalarda yok. Galatasaray'ın son dönemdeki mali yıkıntısının sorumlusu Ünal Aysal'dır. "